Sýrova roláda na veľkú noc

Ak hľadáte návod na prípravu syrovej rolády na Veľkú noc, tu je jednoduchý a chutný postup:

Ingrediencie:

  • 250 g syra (napr. eidam, niva alebo ementál)
  • 3 vajcia
  • 100 g oleja
  • 100 g hladkej múky
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • štipka soli
  • šunka, paštéta alebo zelenina (voliteľne)

 

Syrová roláda na Veľkú noc

Priebeh prípravy:

  1. Syr nastrúhajte na jemno a presuňte do väčšej misy.
  2. Oddelte bielka od žĺtkov. Bielka si odložte na neskôr.
  3. Žĺtky vložte do misy so syrom a dobre premiešajte.
  4. Pridajte olej a opäť zamiešajte, kým nedosiahnete hladkú zmes.
  5. Do zmesi pridajte múku, prášok do pečiva a štipku soli. Všetko dôkladne zmiešajte.
  6. Bielka so štipkou soli preneste do inej misy a šľahajte na tuhý sneh.
  7. Vložte bielkový sneh do syrovej zmesi a opatrne zamiešajte, aby sa zachovala vzdušná konzistencia.
  8. Pripravte plech s papierom na pečenie a vylejte naň cesto. Rozotrite ho na rovnomernú vrstvu.
  9. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 15 – 20 minút, alebo pokiaľ roláda nie je ospevovaná a pevná na dotyk.
  10. Keď je roláda upečená, vyberte ju z rúry a ešte teplú ju môžete naplniť napríklad šunkou, paštétou alebo čerstvou zeleninou ako paradajkami a šalátom.
  11. Roládu starostlivo zrolujte a nechajte vychladnúť v zvinutej forme. Potom ju môžete podávať ako jedlo alebo predjedlo na Veľkú noc.

Verím, že si užijete túto chutnú syrovú roládu na Veľkú noc!

 

Sýrova roláda na veľkú noc - 2

2) Sýrova roláda na veľkú noc

Syrová roláda na Veľkú noc

Ingrediencie:

Na cesto:

Ako upiecť wafle?

Ako upiecť wafle?

Čítať viac »

  • 300 g tvarohu (môže byť aj syr ricotta)
  • 4 vajcia
  • 100 g strúhaného syra (napríklad eidam alebo gouda)
  • 2 PL kyslej smotany
  • 1 PL hladkej múky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Na náplň:

  • 200 g syra (napríklad niva alebo bryndza)
  • 100 g šunky alebo salámy (môžete zameniť za zeleninu ako paprika, uhorka)
  • 1/2 cibule (jemne nasekanej)
  • 2 PL majonézy alebo jogurtu
  • Čerstvé bylinky (napríklad kôpor, petržlen) podľa chuti

Postup:

  1. Príprava cesta:

    • V miske si rozšľahajte vajcia. Pridajte tvaroh, kyslú smotanu a múku. Všetko dôkladne premiešajte do hladkej zmesi.
    • Pridajte strúhaný syr, soľ a korenie. Cesto by malo byť jemné a hladké.
  2. Pečenie cesta:

    • Predhrejte rúru na 180 °C a plech si pripravte s papierom na pečenie.
    • Nalejte cesto na plech a rovnomerne ho rozotrite.
    • Pečte približne 20-25 minút, až pokým nie je cesto zlatisté a ukázané. Potom vyberte a nechajte vychladnúť.
  3. Príprava náplne:

    • V miske zmiešajte niva (alebo bryndzu) so šunkou (alebo zeleninou), nasekanou cibuľou a majonézou (alebo jogurtom). Pridajte nasekané bylinky a zamiešajte.
  4. Plnenie rolády:

    • Keď je cesto vychladnuté, opatrne ho otočte na čistú utierku a odstráňte papier na pečenie.
    • Rovnomerne rozotrite náplň po povrchu cesta a zakryte ju pomocou utierky.
    • Roládu opatrne zarolujte a nechajte chladnúť v chladničke minimálne 1 hodinu.
  5. Servírovanie:

    • Roládu nakrájajte na plátky a servírujte na veľkonočnom stole. Môžete ju ozdobiť čerstvými bylinkami alebo zeleninovými dekoráciami.

Táto syrová roláda je vynikajúcou voľbou na veľkonočnú oslavu, ktorá určite poteší každého vášho hosťa! Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *