Syrová roláda plnená

Syrová roláda plná delikatesy je lahodný jedlo, ktoré pozostáva z vrstiev cesta, syra a rôznych prísad. Tu je jednoduchý návod, ako pripraviť syrovú roládu:

  • Rúru nastavte na 180 °C.
  • Na pekáč vystlaný papierom na pečenie položte plát cesta alebo plátky buchty.
  • Na cesto natrite vrstvu syra, ktorú môžete obohatiť jemne nasekanými bylinkami alebo korením podľa vlastného vkusu.
  • Na syr pridajte vrstvu nakrájanej šunky alebo slaniny, ktorú tiež môžete doplniť o ďalšie ingrediencie, ako sú paprika, olivy alebo zelenina.
  • Vrstvenie opakujte s plátkami syra a ingredienciami podľa vášho výberu, až kým nebude celá plocha cesta zaplnená.
  • Po poslednej vrstve syra a prísad prehnite dolný a horný okraj cesta dovnútra, aby sa predišlo vytekaniu plnky pri pečení.
  • Pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, kým cesto nezíska zlatohnedú farbu a plnka sa neroztopí.
  • Nechajte vychladnúť a nakrájajte na plátky.

Syrová roláda je vynikajúcou delikatesou na desiatu, večeru alebo oslavy. Príjemnú chuť!

 

Syrová roláda plnená - 2

2) Syrová roláda plnená

Na roládu:

  • 200 g jemného tvarohu (alternatívne krémový syr)
  • 100 g strúhaného syra (napríklad eidam, mozzarella)
  • 3 veľké vajcia
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1-2 polievkové lyžice čerstvých byliniek (napr. pažítka, petržlen)

Na plnku:

  • 100 g šunkovej salámy (alebo grilovaných zelenín)
  • 100 g čerstvých olív (môžu byť aj sušené paradajky)
  • 1 červená paprika (nasekaná)
  • 50 g kyslej smotany
  • 1 strúčik cesnaku (drcený)
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Príprava cesta:

    Stále mäkké medovníčky 

    Stále mäkké medovníčky 

    Čítať viac »

    • Všetky suroviny na roládu (tvaroh, strúhaný syr, vajcia, prášok do pečiva, soľ, korenie a bylinky) dôkladne premiešajte v miske, aby ste získali hladké cesto.
  2. Pečenie rolády:

    • Rúru najprv predhrejte na 180 °C a potom si pripravte plech s papierom na pečenie.
    • Cesto rovnomerne rozprestrite na plech, aby malo jednotnú hrúbku.
    • V predhriatej rúre pečte približne 15-20 minút, kým cesto nezíska zlatistú farbu a nebude pevné na dotyk.
  3. Príprava plnky:

    • Medzitým, čo sa roláda pečie, pripravte plnku. V miske zmiešajte šunku (alebo grilované zeleniny), nakrájanú papriku, olivy, kyslú smotanu, drvený cesnak, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  4. Zloženie rolády:

    • Po upečení nechajte roládu chvíľu chladnúť. Potom na ňu rovnomerne naneste hotovú plnku, pričom si dávajte pozor, aby ste sa vyhli okrajom.
    • Roládu opatrne zvinte pomocou papiera na pečenie. Ak chcete, môžete ju po zvinutí zaviazať potravinárskou fóliou, aby si udržala tvar, a nechať vychladnúť v chladničke na minimálne 1 hodinu.
  5. Servírovanie:

    • Keď roláda vychladne, nakrájajte ju na plátky a podávajte ako studený predjedlo alebo chuťovku. Môžete ju ozdobiť čerstvými bylinkami alebo kúskami papriky.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *