Sýta polievka à la lasagne

 

Úplne vám rozumiem! Bohatá polievka à la lasagne je skvelou alternatívou pre všetkých nadšencov lasagne, ktorí sa túžia zahriať niečím teplým a tekutým. Prinášam vám jednoduchý návod na túto pozoruhodnú pochúťku:

Suroviny:

  • 200 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové)
  • 1 cibuľa, drobne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 mrkva, nakrájaná na malé kocky
  • 1 stonka zeleru, nakrájaná na kúsky
  • 400 g konzervovanej paradajkovej omáčky
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 150 ml smotany na varenie
  • 150 g plátkov lasagní
  • 100 g nastrúhaného syra (napr. parmezán alebo mozzarella)
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej preferencie
  • olej

 

Bohatá polievka à la lasagne

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler, kým cibuľa nezmäkne.
  2. Pridajte mleté mäso a varte, kým sa úplne neprepraží.
  3. Vložte paradajkovú omáčku a hovädzí vývar. Dobre premiešajte a nechajte zmes variť cca 15 minút.
  4. Pridajte smotanu na varenie a varte ešte 5 minút. Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ a korenie.
  5. Rozohrejte rúru na 180°C.
  6. V hlbšej zapekacej mise vrstvite omáčku a plátky lasagní striedavo, pričom poslednou vrstvou by mala byť omáčka. Na vrch rovnomerne nasypte nastrúhaný syr.
  7. Zakryte zapekaciu misu a pečte 30 minút. Potom odokryte a pečte ďalších 10-15 minút, kým na povrchu nevznikne zlatohnedá kôrka.
  8. Nechajte chvíľu odpočinúť, následne nakrájajte na porcie a podávajte teplé.

Verím, že vám táto bohatá polievka à la lasagne bude chutiť!

Sýta polievka à la lasagne-2

2) Sýta polievka à la lasagne

Suroviny:

  • Na základ polievky:

    • 2 lyžice olivového oleja
    • 1 cibuľa, na jemno nakrájaná
    • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
    • 2 mrkvy, nakrájané na kocky
    • 1 zeler, nasekaný na kocky
    • 500 g mletého mäsa (hovädzie alebo mix)
    • 1 plechovka (400 g) krájaných paradajok
    • 750 ml hovädzieho alebo zeleninového vývaru
    • 2 lyžice rajčinového pretlaku
    • 1 lyžička sušeného oregana
    • 1 lyžička sušenej bazalky
    • Soľ a korenie podľa preferencie
  • Na „cestoviny“:

    Ako zavárať podpňovky?

    Ako zavárať podpňovky?

    Čítať viac »

    • 100 g plátkov lasagní (celých alebo nalámaných na menšie kúsky)
  • Na syrový krém:

    • 250 g ricotty
    • 100
    • g nastrúhaného parmezánu (a ďalšia dávka na posypanie)
    • 1 vajce
    • Soľ a čierne korenie podľa preferencie

Postup:

  1. Príprava základnej polievky:

    • V priestrannom hrnci zahrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte cibuľu a restujte ju, až sa stane priesvitnou (približne 5 minút).
    • Pridajte cesnak, mrkvu a zeler, potom smažte ďalších 3-4 minúty, dokiaľ zelenina trošku zmäkne.
    • Pridajte mleté mäso a opražte, až kým nezíska hnedú farbu. Rozbite hrudkovité kusy, aby sa mäso dôkladne premiešalo.
    • Potom vmiešajte nakrájané paradajky, vývar, rajčinový pretlak, oregano, bazalku, soľ a korenie. Dobre premiešajte a varte na miernom ohni približne 15 minút.
  2. Pridanie „cestovín“:

    • Do polievky vhoďte lasagnové plátky (celé alebo rozlomené) a varte ešte 10-12 minút, alebo kým sa plátky nedajú ľahko prepichnúť vidlicou.
  3. Príprava syrového krému:

    • V miske spojte ricottu, nastrúhaný parmezán, vajce, soľ a korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky zložky spojili.
  4. Podávanie:

    • Polievku naservírujte do hlbokých tanierov a na vrch pridajte lyžicu syrového krému. Môžete ešte posypať ďalším parmezánom a čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.
  5. Tip:

    • Polievku môžete zjemniť pridaním smotany alebo prírodného jogurtu tesne pred podávaním.

Dúfam, že si túto osviežujúcu a výdatnú polievku vychutnáte! Dobrou chuťou!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Iva píše:

    Wow, táto sýta polievka à la lasagne vyzerá neuveriteľne chutne! Určite si ju musím vyskúšať, veď kto by odolal kombinácii lasagne a polievky? Môžem sa už teraz tešiť na ten bohatý a lahodný zážitok pri každom lyžici.