Sýta šošovicová polievka

Sýta šošovicová polievka je vynikajúce jedlo, ktoré môže zahriať dušu aj telo. Tu je jednoduchý recept na jej prípravu:

Suroviny:

  • 250 g zelených šošovíc
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 mrkvy, nakrájané na malé kúsky
  • 2 zemiaky, nakrájané na malé kúsky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • kôpor alebo petržlen na ozdobenie

 

Sýta šošovicová polievka

Postup:

  1. Šošovice dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou a nechajte ich odkvapkať.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte nakrájané zeleninu (mrkvu a zemiaky) a pokračujte v opekaní asi 5 minút.
  4. Pridajte umyté šošovice a zeleninový vývar. Dajte variť a potom znížte teplotu na strednú a pokryte hrniec vekom. Nechajte variť asi 25-30 minút, alebo kým sa šošovice a zelenina zmäknú.
  5. Vhodíme všetko do mixéra a rozmixujeme na hladkú konzistenciu.
  6. Polievku necháme povariť ešte pár minút, aby sa chute prepojili. Prípadne pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  7. Podávajte v misách a ozdobte kôprom alebo petržlenom. Podávajte s čerstvým chlebom.

Dúfam, že si polievku pochutnáte! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať. Som tu pre vás. Vaša Lucia.

 

2)

Šošovicová polievka je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú výživný a sýty pokrm. Je bohatá na bielkoviny, vlákninu a vitamíny, a čo je najdôležitejšie, je veľmi chutná. V tomto recepte sa dozviete, ako pripraviť originálnu sýtu šošovicovú polievku, ktorá zahreje nielen telo, ale aj dušu.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Pri príprave šošovicovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 250 g červenej šošovice
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 2 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup na prípravu šošovicovej polievky

Najprv na olivovom oleji v hrnci osmahnite nakrájanú cibuľu, cesnak, nakrájanú mrkvu a zemiaky. Po pár minútach pridajte premytú šošovicu a zalejte ju zeleninovým vývarom. Priveďte do varu, a potom znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 30 minút, alebo kým šošovica nezmäkne. Nakoniec dochuťte soľou a korením a servírujte s čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tento recept je jednoduchý, rýchly a poskytuje vám všetky potrebné živiny. Užite si svoju domácu sýtu šošovicovú polievku s rodinou alebo priateľmi!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Petrik123 píše:

    Wow, tento recept na šošovicovú polievku vyzerá skvele! Už sa teším, ako si ju pripravím. Je to jednoduché a zdravé jedlo, ktoré určite zasýti celú rodinu. Určite sa k tomu vrátim aj s priateľmi!

  2. ZlatkoKuchyn píše:

    Mňam! Sýta šošovicová polievka znie fantasticky. Milujem, keď je jedlo nielen chutné, ale aj plné vitamínov a minerálov. Tento recept si rozhodne zapíšem, aby som ho mohol pripraviť pre svojich blízkych!

  3. Srdiecko88 píše:

    Tento recept na šošovicovú polievku je super! Presne takúto polievku hľadám. Ďakujem za jednoduchý postup a skvelé ingrediencie. Som si istý, že mi veľmi chutiť a zahreje ma v chladných dňoch.

  4. JankoCezLeto píše:

    Tak toto je presne to, čo potrebujem! Sýta šošovicová polievka znie ako dokonalé jedlo na večeru. Teším sa na tú chuť a už teraz viem, že si ju pripravím aj pre rodinu. Skvelá práca!

  5. LeničkaVarenie píše:

    Určite vyskúšam tento recept na šošovicovú polievku! Vyzerá jednoducho a veľmi chutne. Takéto jedlá sú vždy vítané v našej domácnosti. Ďakujem za tipy, určite sa s výsledkom podelím aj so známymi!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *