Talianska paradajková polievka je obľúbeným jedlom nielen v Taliansku, ale aj v mnohých ďalších krajinách. Je veľmi jednoduchá a rýchla na prípravu. Tu je recept po slovensky:

Potrebujete:

  • 1 kg čerstvých paradajok
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Bazalka na ozdobu

 

Talianská paradajková polievka z čerstvých paradajok

Postup:

  1. Paradajky dôkladne umyte a nakrájajte ich na štvrtiny. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na jemné kúsky.
  2. Na rozpálenom hrnci pridajte olivový olej a orestujte v ňom cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
  3. Pridajte nakrájané paradajky a dusite ich asi 10 minút, až kým sa nezmäknú.
  4. Preveďte paradajky a cibuľu do mixéra a rozmixujte na hladkú konzistenciu.
  5. Vráťte zmes do hrnca a pridajte zeleninový vývar. Dovoľte polievke prevrieť a potom ju nechajte vrieť ďalších 15-20 minút, aby sa zredukovala.
  6. Ochutnajte polievku soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Prispôsobte chuť podľa svojich preferencií.
  7. Polievku podávajte teplú a ozdobte ju čerstvou bazalkou.

Toto je základný recept na taliansku paradajkovú polievku z čerstvých paradajok. Môžete si ho upraviť podľa svojich chutí a pridať ďalšie bylinky alebo zeleninu. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *