Talianska zeleninová polievka, známa aj pod názvom Acquacotta, je skvelou voľbou pre milovníkov talianskej kuchyne. Táto polievka je príjemne bohatá na zdravé zeleninové prísady a má jedinečnú chuť. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám pomôže ju pripraviť:
Suroviny:
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nasekané
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 2 paradajky, nakrájané na kocky
- 1 hrstka špenátu, opláchnutá a pokrájaná
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvý petržlen na ozdobenie
Talianska zeleninová polievka (Acquacotta)
Postup:
- Na sporáku zahrejte olivový olej vo veľkej hrnci na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte mrkvu, zemiaky, paradajky a špenát do hrnca. Orestujte ich niekoľko minút, kým sa začnú mierne zmäknúť.
- Zalejte zeleninu zeleninovým vývarom. Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Nechajte polievku variť na miernom ohni asi 20-25 minút, kým sa zelenina úplne zmäkne.
- Pred podávaním ozdobte každý tanier čerstvým petržlenom.
Talianska zeleninová polievka Acquacotta je skvelým príkladom tradičnej talianskej kuchyne. Má bohatú chuť a je plná vitamínov zo zeleniny. Môžete ju podávať ako predjedlo alebo ako samostatné jedlo. Dobrú chuť!
2)
Acquacotta, alebo “varená voda”, je klasikou talianskej kuchyne, ktorá sa teší obľube najmä v Toskánsku. Tento chutný recept na zeleninovú polievku je nielen zdravý, ale aj veľmi jednoduchý na prípravu. Následne sa pozrieme na ingrediencie a postup, aby ste si mohli vychutnať túto lahodnú polievku aj vo vlastnej kuchyni.
Ingrediencie na Acquacotta
Na prípravu Acquacotta potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocôčky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 3 mrkvy, nakrájané na plátky
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 1 cuketa, nakrájaná na plátky
- 1 pohár čerstvého paradajkového pretlaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka na ozdobu
- Chlebové krutóny, na podávanie
Postup prípravy Acquacotta
Pokračujte podľa nasledujúcich krokov:
- Na strednom ohni zahrejte olivový olej v veľkej hrnci. Pridajte cibuľu a cesnak, a smažte, kým nezmäknú.
- Pridajte mrkvu, zemiaky a cuketu a dobre zamiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Vlejte paradajkový pretlak a zeleninový vývar. Privarte k varu a potom znížte teplotu. Nechajte polievku variť asi 30 minút, alebo kým zelenina nie je dostatočne mäkká.
- Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Podávajte v miskách, ozdobte čerstvou bazalkou a chlebovými krutónmi.
Acquacotta je perfektné jedlo pre chladné dni. Dúfame, že si tento originálny recept zamilujete!
Talianska zeleninová polievka Acquacotta vyzerá úžasne! Milujem zdravé jedlá a táto polievka je skvelou voľbou na chladné dni. Ďakujem za recept, určite ho vyskúšam a už sa teším na tú chutnú chuť!
Jéj, Acquacotta! To je super nápad na večeru. Zelenina a olivový olej robia zázraky. Vždy som si myslel, že varenie je nudné, ale po prečítaní tohto receptu som nadšený! Určite to skúsim s rodinou.
Wow, aký jednoduchý a chutný recept na Taliansku polievku! Mám rada zeleninu, takže tento recept je pre mňa ideálny. Teším sa na vyskúšanie! Dúfam, že aj moje deti budú mať radi túto zdravú mňamku.
Tento recept na Acquacotta ma úplne nadchol! Vždy som hľadala niečo nové a zdravé na varenie. Konečne niečo jednoduché a chutné. Ozdobím to bazalkou a bude to dokonalé. Ďakujem za inšpiráciu!
Acquacotta je presne to, čo potrebujem do mojej kuchyne! Zdravé ingrediencie a jednoduchý postup sú ideálne pre mňa ako pre začiatočníka. Určite to vyskúšam tento víkend. Už sa teším na tú úžasnú chuť!