Tekvica plnená mletým mäsom a syrom

 

Recept na tekvicu naplnenú mletým mäsom a syrom.

Nezbytné ingrediencie:

  • 1 stredne veľká Hokkaido tekvica
  • 250 g mletého bravčového alebo kuracieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g syra, napríklad švajčiarskeho alebo ementálu
  • 1 vajce
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • 2 lyžice oleja

 

Tekvica plnená mletým mäsom a syrom

Postup:

  1. Rúru si predhrejte na 200 °C.
  2. Tekvicu dôkladne umyte, odstráňte vrchnú časť a vydlabte jadierka.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnakové strúčiky.
  4. Pridajte mleté mäso a za neustáleho miešania ho opražte, kým nebude hotové.
  5. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa vašej preferencie.
  6. Syr nastrúhajte na jemnom strúhadle.
  7. V miske rozmiešajte vajce a pridajte k nemu orestovanú zmes spolu so strúhaným syrom.
  8. Plnku opatrne naplňte do pripraveného vnútra tekvice.
  9. Umiestnite tekvicu do pekáča a pečte v rúre približne 40-45 minút, kým nie je mäkká a plnka sa nespojí.
  10. Servírujte horúce.

Prajem dobrú chuť!

Tekvica plnená mletým mäsom a syrom-2

2) Tekvica plnená mletým mäsom a syrom

Tekvica naplnená mletým mäsom a syrom je fantastickým spôsobom, ako využiť sezónne ingrediencie a zahreje vás v chladnejších mesiacoch. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj nutrične bohaté a plné aroma. Dnes vám ukážeme jedinečný recept, ktorý vás očarí.

Kuracie prsia s kukuricou na smotane

Kuracie prsia s kukuricou na smotane

Čítať viac »

Ingrediencie na prípravu

Na prípravu tejto lahodnej tekvice budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 stredne veľká tekvica
  • 500 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo miešané)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g strúhaného syra (napr. mozzarella alebo ementál)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa vašej chuti
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1/2 šálky rajčinovej omáčky
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup na prípravu naplnenej tekvice

1. Rúru si predhrejte na 180 °C. Tekvicu umyte a vyrežte vrch ako viečko, potom ju vydlabte, aby ste získali dostatok priestoru na plnenie.

2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu s cesnakom. Smažte do zlatista.

3. Pridajte mleté mäso a opečte ho, kým nie je prepečené. Dochutíme soľou, korením a bazalkou. Na záver pridajte rajčinovú omáčku a dobre premiešajte.

4. Zmes umiestnite do tekvice a posypte strúhaným syrom. Zakryte viečkom a pečte v rúre približne 30 minút.

5. Servírujte s čerstvou petržlenovou vňaťou a vychutnajte si toto výnimočné jedlo s rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *