Tekvica plnená mletým mäsom a syrom

Recept na tekvicu plnenú mletým mäsom a syrom.

Potrebné ingrediencie:

  • 1 stredne veľká tekvica Hokkaido
  • 250 g mletej bravčovej alebo kuracej maši
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g syra, napríklad švajčiarskeho alebo ementálu
  • 1 vajce
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja

 

Tekvica plnená mletým mäsom a syrom

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Tekvicu umyte, odstráňte jej vrchnú časť a jadlá.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom na drobno nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku.
  4. Pridajte mleté mäso a za stáleho miešania ho opražte, kým nie je pripravené.
  5. Zmes okoreňte soľou a korením podľa chuti.
  6. Syr nastrúhajte na jemnom strúhadle.
  7. Vajce rozmiešajte v mise a pridajte k nemu orestovanú zmes a vystrúhaný syr.
  8. Túto plnku naplňte do vydlabaného vnútra tekvice.
  9. Tekvicu položte do pekáča a pečte v rúre asi 40-45 minút, kým tekvica nie je mäkká a plnka pevne spojená.
  10. Podávajte teplé.

Dobrú chuť!

 

 

2)

Tekvica plnená mletým mäsom a syrom je skvelým spôsobom, ako využiť sezónne suroviny a zahřiť sa v chladnejších mesiacoch. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj výživné a plné aromatických vôní. Dnes si ukážeme originálny recept, ktorý si zamilujete.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na túto lahodnú tekvicu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 stredne veľká tekvica
  • 500 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie, alebo zmes)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g strúhaného syra (napr. mozzarella alebo ementál)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1/2 šálky rajčinovej omáčky
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup na prípravu plnenej tekvice

1. Predhrejte rúru na 180 °C. Tekvicu umyte a vyrežte vrch ako viečko, následne ju vydlabte, aby ste získali dosť miesta na plnenie.

2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu s cesnakom. Smažte do zlatista.

3. Pridajte mleté mäso a opekajte ho, kým nie je prepečené. Dochutíme soľou, korením a bazalkou. Na záver pridajte rajčinovú omáčku a zamiešajte.

4. Zmes naplňte do tekvice a posypte strúhaným syrom. Zakryte viečkom a pečte v rúre približne 30 minút.

5. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou a vychutnávajte si toto fantastické jedlo s rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *