Ak hľadáte návod na tekvicovú krémovú polievku z hokkaido tekvice, tu je jednoduchý a lahodný recept, ktorý si môžete vyskúšať:
Potrebné ingrediencie:
- 1 hokkaido tekvica (približne 1 kg)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1/2 lyžičky mletej kurkumy
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 150 ml smotany na varenie
- 2 lyžice sušených tekvicových semienok na ozdobenie
Krémová polievka z tekvice hokkaido
Postup:
- Hokkaido tekvicu zbavte semien a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpte a jemne nasekajte.
- V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu s cesnakom dozlatista.
- Pridajte nakrájanú tekvicu a smažte ju spolu s cibuľou a cesnakom približne 5 minút.
- Následne do hrnca pridajte zeleninový vývar, sladkú papriku, kurkumu, soľ a korenie. Nechajte všetko zovrieť, znížte teplotu a varte asi 20 – 25 minút, kým tekvica nezmäkne.
- Keď je tekvica dostatočne mäkká, použite mixér na rozmixovanie polievky do hladkej konzistencie. Ak chcete, môžete zvoliť aj tyčový mixér.
- Vráťte polievku späť do hrnca, pridajte smotanu a dobre premiešajte. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
- Podávajte teplú a posypte sušenými tekvicovými semienkami.
Dúfam, že vám zachutí! Dobrú chuť!