Tekvicový prívarok a bravčové výpečky

Prívarok z tekvice a vyprážané bravčové mäso predstavujú vynikajúcu kombináciu, ktorá snúbi kulinárske prednosti oboch pokrmov. Tu je jednoduchý návod, ako si ich pripraviť.

Prívarok z tekvice:

Na prípravu budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 väčšiu tekvicu (napríklad hokkaido alebo masiarsku)
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • Soľ, korenie, muškátový orech
  • Olivový olej

Postup prípravy:

  1. Tekvicu dôkladne očistite, následne ju nakrájajte na kocky a odstráňte semienka.
  2. Cibuľu a cesnak nasekajte na drobné kúsky.
  3. Na panvici rozohrejte olej a na ňom orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
  4. Pridajte chystanú tekvicu a zemiaky, následne ich orestujte spolu s cibuľou a cesnakom iba krátko.
  5. Podlejte zeleninovým vývarom a varte do úplného zmäknutia zemiakov a tekvice.
  6. Dochutite soľou, korením a pridajte muškátový orech podľa chuti.
  7. Na záver primiešajte smotanu na varenie a privedte do varu.

Vyprážané bravčové mäso:

Na prípravu vyprážaného bravčového mäsa budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (napr. kotlety alebo plec)
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice worcesterskej omáčky
  • 2 polievkové lyžice horčice
  • Soľ, čierne korenie
  • Olivový olej

Postup prípravy:

  1. Mäso nakrájajte na tenké plátky, ochuťte soľou a korením.
  2. Cibuľu a cesnak nasekajte na drobné kusy.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu s cesnakom, až budú jemné a zlatisté.
  4. Pridajte dopredu nakrájané mäso a opražte ho z oboch strán do zlatista.
  5. V samostatnej miske zmiešajte worcesterskú omáčku s horčicou a túto zmes pridajte k mäsu na panvici.
  6. Znížte teplotu a nechajte mäso dusiť ešte 5 až 10 minút, aby sa chute prepojili.

 

Ako uvariť kyslú kapustu?

Ako uvariť kyslú kapustu?

Čítať viac »

Prívarok z tekvice a vyprážané bravčové mäso

Ingrediencie:

K prívaroku z tekvice:

  • 500 g hokkaido tekvice
  • (alebo inej tekvici)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 zemiak
  • 500 ml zeleninového vývaru (alebo vody)
  • 100 ml smotany na varenie
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL čierneho korenia
  • 1/2 ČL muškátového orecha
  • 2 PL olivového oleja
  • čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Na bravčové výpečky:

  • 500 g bravčového mäsa (napr. krkovička)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL čierneho korenia
  • 1/2 ČL sladkej papriky
  • 2-3 PL oleja na vyprážanie
  • 150 ml vody

Postup:

Príprava tekvicového prívaroku:
  1. Olúpeme a nakrájame na kocky tekvicu, zemiak a cibuľu.
  2. Na panvici alebo v hrnci na olivovom oleji restujeme nadrobno nasekanú cibuľu spolu s cesnakom, kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. K tekvici a zemiaku pridáme nakrájané ingrediencie a krátko opražíme, potom zalijeme zeleninovým vývarom.
  4. Na slabom ohni varíme približne 20-25 minút, kým sú zemiak a tekvica mäkké.
  5. Po uvarení rozmixujeme zmes do hladkej konzistencie (podľa chuti) a pridáme smotanu, soľ, korenie a muškátový orech. Ešte raz krátko prehrievame.
Príprava bravčových výpečkov:
  1. Bravčové mäso nakrájame na kocky a dochutíme soľou, čiernym korením a sladkou paprikou.
  2. Na rozohriatej panvici rozpálime olej a pridáme nasekanú cibuľu. Restujeme, kým sa nezafarbí na zlatohnedo.
  3. Do panvice vložíme bravčové mäso a opražíme ho zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.
  4. Pridáme nasekaný cesnak a následne zalejeme vodou. Prikryjeme a dusíme na nízkej teplote cca 30-40 minút, kým mäso nezmäkne. Ak je to potrebné, môžeme pridať ďalšiu vodu.

Podávanie:

Na tanier umiestnite porciu tekvicového prívaroku a vedľa pridajte porcziu bravčových výpečkov. Posypte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a môžete podávať s chlebom alebo knedľou.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Petrík123 píše:

    Tento recept na tekvicový prívarok a bravčové výpečky vyzerá úžasne! Milujem, ako sú tieto jedlá kombinované. Určite to vyskúšam, keď budem variť pre rodinu. Ďakujem za skvelý tip!

  2. MiriamK píše:

    Wow, tekvicový prívarok s bravčovými výpečkmi je skvelý nápad! Určite to vyskúšam. Máte nejaké ďalšie tipy na dochutenie? Teším sa na túto delikatesu a už teraz mám hlad!

  3. JankoSuper píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Tekvica a mäso sú skvelá kombinácia. Nezabudnem pridať trošku čerstvých byliniek na ozdobu. Dobrú chuť všetkým, ktorí to budú variť!

  4. KikiVarenie píše:

    Tekvicový prívarok je moja obľúbená polievka! Pridanie bravčových výpečkov je geniálne. Vďaka za zdieľanie receptu. Už sa teším, ako si pochutnám s rodinou na tomto jedle.

  5. Svetlanka79 píše:

    Toto vyzerá ako dokonalé jedlo pre chladné večery! Tekvica dodáva jedlu krásnu farbu a chuť, a mäsko určite spraví všetko ešte lepšie. Vďaka za inšpiráciu k vareniu!

  6. RoboCulinary píše:

    Úžasná kombinácia chutí! Kto by pomyslel, že tekvica môže ísť tak dobre s mäsom? Tento recept rozhodne zaradím do svojho zoznamu obľúbených jedál. Ďakujem za tip!

  7. NikaMňam píše:

    Tento recept ma zaujal hneď na prvý pohľad! Kombinácia tekvice a bravčového mäsa znie fantasticky. Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam pripraviť doma pre priateľov.

  8. _Milo88_ píše:

    … Takže pravdepodobne urobím tieto výpečky už tento víkend. Tekvicový prívarok milujem od detstva a teraz viem, čo k nemu pridať! Skvelý recept, ďakujem za zdieľanie.

  9. -LuciG- píše:

    … Tento recept ma naozaj inšpiroval k vareniu niečoho chutného doma. Oba pokrmy majú nádherné ingrediencie a určite si pochutnám! Ďakujem za tento skvelý nápad.

  10. __Dano__ píše:

    … Niečo tak jednoduché a pritom chutné – presne toto potrebujeme v našej kuchyni! Určite to vyskúšame o víkende s rodinkou. Nech sa páči aj vám všetkým!