Pripraviť tekvicový guláš s kôprom je veľmi jednoduché a lahodné! Tu je návod, ktorý si môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 1 menšia tekvica (napríklad hokkaido), očistená a nakrájaná na kocky
- 1 cibuľa, nakrájaná na kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 pohár smotany na varenie
- 2 polievkové lyžice nasekaného kôpru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Tekvicový guláš s kôprom
Postup:
- Na strednom ohni zahrejte olivový olej v hrnci. Pridajte cibuľu spolu s cesnakom a restujte ich dozlatista.
- Do hrnca vložte nakrájanú tekvicu a vývar. Nechajte guláš variť približne 15-20 minút, kým sa tekvica nezjemní.
- Použite mixér na rozmixovanie guláša do hladkej konzistencie.
- Vráťte zmes späť do hrnca a prilejte smotanu na varenie. Zohrejte guláš, ale nedovoľte mu zovrieť.
- Podľa chuti dochuťte soľou a čiernym korením.
- Pred podávaním posypte tekvicový guláš nasekaným kôprom.
A je to! Môžete si vychutnať svoj tekvicový guláš s kôprom. Prajeme dobrú chuť!