Tu je návod na prípravu Red Velvet torty:
Ingrediencie:
- 2 1/2 šálky hladkej múky
- 2 lyžice neochutnanej kakaa
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/2 šálky zmäknutého masla bez soli
- 1 1/2 šálky práškového cukru
- 2 veľké vajcia
- 1 čajová lyžička vanilkového výťažku
- 1 šálka kyslej smotany
- 2 lyžice červenej potravinárskej farby
- 1 čajová lyžička octu
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- krémový syr na polevu
Red Velvet torta
Pokyny:
- Predtým, ako začnete, prehrejte rúru na 180°C a pripravte si dve tortové formy s priemerom 22 cm – vymastite a vysypte ich múkou.
- Vo stredne veľkej miske dôkladne zmiešajte múku, kakao, prášok do pečiva a soľ. Odložte bokom.
- V väčšej mise spojte maslo s práškovým cukrom, kým nevznikne svetlá a nadýchaná zmes.
- Do tejto zmesi pridávajte jedno vajce po druhom a dobre premiešajte. Následne vmiešajte vanilkový výťažok.
- V menšej mise spojiť kyslú smotanu s červenou potravinárskou farbou a potom postupne túto zmes zapracujte do maslovej zmesi, pričom dôkladne premiešavajte po každom pridaní.
- V ďalšej malebnej miske zmiešajte ocot so sódou bikarbónou a rýchlo ju primiešajte do cesta.
- Cesto rovnomerne rozdeľte medzi predprípravené tortové formy.
- Pečte 25-30 minút alebo pokiaľ špáradlo, vložené do stredu, nevyjde čisté.
- Po upečení vyberte torty z rúry a nechajte ich v formách chladnúť 10 minút. Potom ich opatrne prevráťte na mriežky a nechajte úplne vychladnúť.
- Akonáhle sú torty dôkladne vychladnuté, natrite ich krémovým syrom na polevu.
- Nakrájajte na porcie a podávajte. Prajem vám dobrú chuť k vašej domácej Red Velvet torte!
Poznámka: Krémový syr na polevu sa obyčajne pripravuje z krémového syra, masla, práškového cukru a vanilkového výťažku. Na internete nájdete rôzne recepty na jeho prípravu.