Toskánska polievka, známa tiež ako polievka z Toskánska, je výnimočná kombinácia chutí a vôní. Táto jednoduchá, no chutná polievka je typickou súčasťou toskánskej kuchyne. Tu je klasický recept na toskánsku polievku:

Zložky:

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané na plátky
  • 1 mrkva, nakrájaná na malé kocky
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na malé kúsky
  • 1 zemiak, nakrájaný na kocky
  • 400 g konzervovanej nasekanej paradajky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 400 g konzervovanej bielej fazule, opláchnutej a sceden
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé bazalkové lístky na ozdobenie

Toskánska polievka

Postup:

  1. Na strednom ohni v hrnci zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  2. Pridajte mrkvu, zeler a zemiaky a orestujte ich asi 5 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  3. Pridajte paradajky, zeleninový vývar, fazuľu a oregano. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  4. Nálev privedte do varu, znížte teplotu a nechajte polievku vrieť asi 15-20 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  5. Polievku môžete podávať teplú, posypanú čerstvými bazalkovými lístkami.

Toskánska polievka je vynikajúca sama osebe alebo ako predjedlo k hlavnému jedlu. Môžete ju podávať s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *