Údena polievka s fazuľou

Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept na polievku s fazuľou, tu máte návod:

Polievka z fazule

Potrebné ingrediencie:

  • 250 g fazule (napríklad biela fazuľa)
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 1 l zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa preferencií
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Betárska polievka

Betárska polievka

Čítať viac »

Fazuľová polievka

Postup:

  1. Fazuľu je potrebné namočiť cez noc, aby zmäkla. Následne ju scedíme a dôkladne opláchneme.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobné kúsky. Mrkvy a zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky.
  3. V hrnci zahrejeme olivový olej a pridáme cibuľu spolu s cesnakom. Pಜೆorestujeme ich na strednom ohni, až kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú mäkké.
  4. Pridáme nakrájané mrkvy a zemiaky a orestujeme ich krátko.
  5. Potom vložím namočenú a scedenú fazuľu a zalijeme zeleninovým vývarom. Postupne privedieme do varu a následne znížime teplotu na strednú. Varíme, kým nebudú fazuľa a zelenina úplne uvarené. (Tento proces zvyčajne trvá približne 30-40 minút.)
  6. Ako posledné, keď je fazuľa a zelenina dostatočne mäkká, dochutíme polievku soľou a korením podľa preferencií.
  7. Pred servírovaním môžeme pridať čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie a podávať s čerstvým chlebom.

Prajem dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *