Vaječné makaróny s kačacím ragú.
Zloženie:
- 250 g vaječných cestovín
- 500 g kačacieho mäsa (prsne)
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
- 2 mrkvy, nastrúhané
- 2 stonky zeleru, nasekané na plátky
- 400 g paradajok, pokrájaných na malé kocky
- 250 ml vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa preferencií
- čerstvé bylinky na dekoráciu
Vaječné cestoviny s kačacím ragú
Príprava:
- Na strednej teplote rozpálte olivový olej v hrnci.
- Pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich do zlata.
- Do hrnca dajte kačacie mäso a opečte ho, kým nezíska zlatohnedú farbu a nie je dôkladne prepečené.
- Vložte nastrúhanú mrkvu, nakrájaný zeler a paradajky do hrnca a restujte asi 5 minút.
- Pridajte paradajkový pretlak a vývar a priveďte k varu.
- Znížte teplotu na minimum a nechajte ragú pomaly dusiť približne 1 až 1,5 hodiny, až kým nebude mäso chutné a jemné. Ak je to potrebné, pridajte extra vývar.
- Varte vaječné makaróny podľa pokynov na obale do al dente.
- Podávajte vaječné makaróny s kačacím ragú a ozdobte čerstvými bylinkami.
Prajeme dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.
2) Vaječné makaróny s kačacím ragú
Ak túžite po niečom unikátnom a chutnom, máme pre vás výnimočný recept na vaječné makaróny s kačacím ragú. Tento pokrm predstavuje skvelú harmóniu jemnej chuti cestovín a bohatého, voňavého ragú.
Poďme sa pozrieť na potrebné ingrediencie a postup, aby ste ho mohli ľahko pripraviť vo vašej kuchyni!
Na prípravu vaječných makarónov potrebujete:
- 300 g hladkej múky
- 3 veľké vajcia
- 1 lyžičku soli
- Trochu olivového oleja
Príprava kačacieho ragú
Na ragú budete potrebovať:
- 500 g kačacieho mäsa (prsné alebo stehná)
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkvu
- 500 ml vývaru (ideálne z kačice)
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- Bylinky (tymián, rozmarín)
Pokyny na prípravu
1. Na začiatku si pripravte vaječné makaróny. Múku preosejte do misy, soľ pridajte a vytvorte jamku, do ktorej vložíte vajcia. Rukami alebo vidlicou zmiešajte, až kým cesto nezískate hladké a nerozvinú sa do gule.
2. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte odpočívať minimálne 30 minút. Potom ho rozvaľkajte na tenké pláty a nakrájajte na makaróny.
3. Medzitým na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, restujte do zlata. Potom pridajte kačacie mäso nakrájané na kocky a opekajte, kým nezíska zlatohnedú farbu.
4. Pridajte mrkvu a vývar. Ochutnajte soľou, korením a bylinkami. Nechajte pomaly variť aspoň 45 minút, aby sa chute spojili.
5. V osolenej vode varte makaróny 3-4 minúty, kým nie sú al dente. Zmiešajte ich s ragú a servírujte s čerstvými bylinkami na ozdobu.
A máte hotové vynikajúce vaječné makaróny s kačacím ragú, ktoré si zamilujete! Prajeme dobrú chuť!