Nájdete tu jednoduchý recept na prípravu kuracieho mäsa:
Potrebné suroviny:
- 500 g kuracieho mäsa (kuracie prsia alebo stehná)
- 2 broskyne
- 200 g mrazeného hrášku
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
- 1/2 lyžičky cesnakového prášku
- bylinky podľa chuti (napr. tymián, rozmarín)
Varecha: Recepty – Kuracie mäso
Postup:
- Kuracie mäso nakrájajte na menšie kúsky a osolte a okoreňte podľa chuti soľou, čiernym korením, sladkou paprikou a cesnakovým práškom.
- Cibuľu nakrájajte na jemno a cesnak pretlačte.
- Na rozohriatom oleji na panvici opečte kuracie mäso z oboch strán do zlatista. Potom ho odložte na tanier a zakryte, aby sa udržalo teplé.
- Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte ich do sklovita.
- Do panvice pridajte aj broskyne nakrájané na tenké plátky a hrášok. Všetko dobre premiešajte a pridajte trochu vody. Varíme ešte pár minút, kým sa zelenina osolí a dochutí.
- Nakoniec do panvice pridajte opäť kuracie mäso a dochutte soľou a korením podľa chuti. Pridajte aj bylinky ako tymián alebo rozmarín.
- Pokryte pokrievkou a nechajte všetko spolu dusiť približne 5 – 10 minút, kým sa mäso premieša s bylinkami a chuť sa ešte prenikavo neokusí.
- Hotové jedlo ochutnajte a prípadne podľa potreby dochuťte soľou alebo korením.
Tento recept vám ponúka jednoduchý a chutný spôsob prípravy kuracieho mäsa. Dobrú chuť!