Nájdete tu jednoduchý recept na prípravu kuracieho mäsa:

Potrebné suroviny:

  • 500 g kuracieho mäsa (kuracie prsia alebo stehná)
  • 2 broskyne
  • 200 g mrazeného hrášku
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • bylinky podľa chuti (napr. tymián, rozmarín)

 

Varecha: Recepty – Kuracie mäso

Postup:

  1. Kuracie mäso nakrájajte na menšie kúsky a osolte a okoreňte podľa chuti soľou, čiernym korením, sladkou paprikou a cesnakovým práškom.
  2. Cibuľu nakrájajte na jemno a cesnak pretlačte.
  3. Na rozohriatom oleji na panvici opečte kuracie mäso z oboch strán do zlatista. Potom ho odložte na tanier a zakryte, aby sa udržalo teplé.
  4. Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte ich do sklovita.
  5. Do panvice pridajte aj broskyne nakrájané na tenké plátky a hrášok. Všetko dobre premiešajte a pridajte trochu vody. Varíme ešte pár minút, kým sa zelenina osolí a dochutí.
  6. Nakoniec do panvice pridajte opäť kuracie mäso a dochutte soľou a korením podľa chuti. Pridajte aj bylinky ako tymián alebo rozmarín.
  7. Pokryte pokrievkou a nechajte všetko spolu dusiť približne 5 – 10 minút, kým sa mäso premieša s bylinkami a chuť sa ešte prenikavo neokusí.
  8. Hotové jedlo ochutnajte a prípadne podľa potreby dochuťte soľou alebo korením.

Tento recept vám ponúka jednoduchý a chutný spôsob prípravy kuracieho mäsa. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *