Vcelku pečená bravčová krkovička (fotorecept)

Celá pečená bravčová krkovička.

Suroviny

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica medu
  • 2 čajové lyžičky mletej papriky
  • 1 čajová lyžička rascu
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička čerstvo mletého korenia
  • 1 citrón (šťava a kôra)

 

Celá pečená bravčová krkovička (fotorecept)

Priebeh prípravy

  1. Rúru nastavte na 180°C.
  2. Mäso opláchnite a dôkladne osušte.
  3. Zmiešajte olivový olej, med, rozdrvený cesnak, mletú papriku, rascu, soľ, korenie a citrónovú šťavu s kôrou. Dôkladne premiešajte, aby ste vytvorili jednoliatu marinádu.
  4. Mäso dôkladne natrite marinádou zo všetkých strán a nechajte odležať aspoň 1 hodinu, najlepšie celú noc v chladničke.
  5. Na pekáči si pripravte papier na pečenie a na neho položte marinované mäso.
  6. Pečte v predhriatej rúre približne 1,5 hodiny, alebo pokým nie je mäso úplne prepečené a získa chrumkavú kôrku.
  7. Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočívať, a potom ho nakrájajte na porcie podľa potreby.

Prajem dobrú chuť!

 

2)

Suroviny:

  • 1,5 kg bravčovej krkovičky (v celku)
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice horčice
  • 1 polievková lyžica medu
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • 1 polievková lyžica sušenej majoránky
  • 1 polievková lyžica sušenej tymiánu
  • 1-2 cibule (podľa veľkosti)
  • 3-4 mrkvy
  • 2-3 zemiaky (podľa veľkosti)
  • 200 ml vody alebo vývaru

Priebeh prípravy:

  1. Príprava marinády:

    • V miske zmiešajte olivový olej, horčicu, med, rozdrvený cesnak, soľ, čierne korenie, majoránku a tymián. Premiešajte, aby ste dosiahli homogénnu marinádu.
  2. Marinovanie mäsa:

    Zapekané morčacie mäso

    Zapekané morčacie mäso

    Čítať viac »

    • Krkovičku umyte a osušte. Následne ju dobre natrite marinádou, aby sa získala plná chuť. Nechajte marinovať minimálne 1 hodinu, ideálne cez noc v chladničke.
  3. Príprava zeleniny:

    • Cibuľu, mrkvu a zemiaky očistite a nakrájajte na väčšie kusy, čím vytvoríte základ pre mäso.
  4. Pečenie:

    • Predhrejte rúru na 180 °C. Do pekáča vložte nakrájanú zeleninu a na ňu položte marinovanú krkovičku. Okolo mäsa môžete pridať niekoľko kusov bobkového listu a zalejte vodou alebo vývarom.
  5. Pečenie v rúre:

    • Pekáč zakryte alobalom a pečte asi 1 hodinu. Po uplynutí tejto doby odstráňte alobal, zvýšte teplotu na 200 °C a pečte ďalších 30-40 minút, až kým mäso nezíska zlatohnedú farbu a šťavnatosť.
  6. Skontrolujte mäso:

    • Po uplynutí času skontrolujte, či je mäso dostatočne prepečené. Vnútorná teplota by mala dosiahnuť približne 75 °C.
  7. Podávanie:

    • Po upečení nechajte krkovičku oddychovať 10-15 minút pred krájaním. Následne ju nakrájajte na plátky a servírujte so zapečenou zeleninou.

Tipy:

  • Môžete pridať aj iné bylinky alebo koreniny podľa chuti.
  • Odporúča sa čerstvý chlieb alebo knedľa ako príloha.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

19 Komentárov

  1. KozmickýPavúk píše:

    Tento recept na pečenú krkovičku vyzerá fantasticky! Určite to vyskúšam, najmä s tou marinádou. Neviem sa dočkať, kedy si na tom pochutnám s rodinou. Vďaka za zdieľanie tohto úžasného nápadu!

  2. JasnýSlniečko píše:

    Wow, pečená krkovička! To je presne to, čo potrebujem na nedeľný obed. Milujem kombináciu cesnaku a medu, určite to dodá jedlu skvelú chuť. Už sa teším na tú vôňu v kuchyni!

  3. ZelenýDelfín píše:

    Tento recept je jednoducho skvelý! Krkovička s horčicou a medom znie ako perfektná kombinácia. Určite ho vyskúšam počas víkendu. Ďakujem za inšpiráciu, som si istý, že to bude chutiť famózne!

  4. MačacíSen píše:

    Úžasný recept! Milujem pečené mäso a táto marináda vyzerá výborne. Musím povedať, že ma už láka predstava tej chuti a arómy. Dúfam, že budem mať šťastie aj pri pečení!

  5. TajomnýHrdina píše:

    Pečená krkovička vyzerá veľmi lákavo! Znie to ako skvelé jedlo pre rodinné stretnutie. Neviem sa dočkať, kedy ho pripravím a všetci si pochutnáme na tejto delikatesy. Vďaka za tento úžasný recept!

  6. HravýVečer píše:

    To je presne ten recept, ktorý som hľadala! Kombinácia cesnaku a citrónu ma veľmi oslovila. Verím, že krkovička bude šťavnatá a chutná. Určite ho zaradím do svojho zoznamu obľúbených receptov!

  7. SvetlýObláčik píše:

    ‚Vcelku pečená bravčová krkovička‘ – to znie tak dobre! Už sa neviem dočkať, keď ju ochutnám so svojimi blízkymi. Myslím si, že každému zachutí táto lahôdka plná chuti.

  8. _Zlatý_Lev_ píše:

    ‚Mäso potreté marinádou‘ – to je moja slabosť! Tento recept ma veľmi inšpiruje na nedeľný obed s rodinou. Som nadšený z toho, ako môžem kombinovať rôzne chute dohromady.

  9. __PomalýUkon__ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – toto mi pripomenulo všetky tie krásne chvíle pri stole s rodinou! Veľmi sa teším na tento recept a som presvedčený o jeho úspechu u nás doma.

  10. _FarebnýMotýľ_ píše:

    ‚Bravčová krkovička‘ ma vždy dostane svojim vzhľadom aj vôňou! Tento spôsob prípravy je super jednoduchý a chutný zároveň. S touto marinádou bude určite mňamka pre celú rodinu!

  11. Slniečko123 píše:

    Tento recept na bravčovú krkovičku je skvelý! Už sa teším, keď ho vyskúšam. Určite to bude pochúťka pre celú rodinu. Ďakujem za inšpiráciu a tipy na marinádu, to mi veľmi pomôže!

  12. KocúrMňau píše:

    Wow, vyzerá to úžasne! Pečená krkovička je moja obľúbená a tento recept ma naozaj nadchol. Určite ho vyskúšam cez víkend. Dobrý tip s marinovaním cez noc, to bude super chuť!

  13. ZelenýJablko píše:

    Ďakujem za super recept! Bravčová krkovička sa mi vždy podarila len tak-tak, ale tento návod vyzerá jasne a zrozumiteľne. Veľmi sa teším na výsledok, určite si pochutnáme!

  14. RybkaPlave píše:

    Tak toto je presne to, čo som hľadala! Jednoduché ingrediencie a chutný výsledok. Pečená krkovička znie ako ideálne jedlo na nedeľu s rodinou. Určite sa inšpirujem vašim receptom.

  15. CukorSrdiečko píše:

    Musím povedať, že tento recept ma veľmi oslovil! Bravčová krkovička s cesnakom a medom? To znie fantasticky! Už sa neviem dočkať víkendu, aby som to mohla pripraviť pre svojich blízkych.

  16. BubíkPohoda píše:

    Tento recept je úžasný! Konečne niečo nové do mojej kuchyne. Teším sa na tú lahodnú chuť pečenej krkovičky s bylinkami. Určite budem experimentovať aj s vlastnými prísadami podľa chuti!

  17. SrdceZemiak píše:

    ‚Dobrú chuť‘ už píšem dopredu, pretože viem, že toto jedlo bude fantastické! Kombinácia surovín mi veľmi vyhovuje a verím, že celý rodina si príde na svoje. Ďakujem za skvelý tip!

  18. @KreatívnaMamka píše:

    ‚Pečená bravčová krkovička‘ znie ako perfektné jedlo na oslavu alebo rodinné stretnutie. Teším sa na tú vôňu pri pečení v rúre a už teraz viem, že nám všetkým bude chutiť.

  19. $KráľovnáChutí$ píše:

    ‚Tento recept je presne to pravé orechové!‘ Mám rada jednoduché a chutné jedlá a bravčová krkovička patrí medzi moje obľúbené. Určite ho vyskúšam čoskoro!