Ak hľadáte recept na vegetariánsky boršč, tu je jednoduchý a chutný recept:
Ingrediencie:
- 2 cibule, nakrájané na kocky
- 2 mrkvy, nastrúhané
- 2 stonky zeleru, nakrájané na kocky
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 2 repy, nastrúhané
- 2 paradajky, nakrájané na kocky
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička kyslej smotany
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Vegetariánsky boršč
Postup:
- Na panvici, na strednom plameni, zohrejte olivový olej.
- Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte mrkvu, zeler, zemiaky a repu. Orestujte ich približne 5 minút.
- Pridajte nakrájanú paradajku, paradajkový pretlak a zeleninový vývar. Zmes premiešajte.
- Zakryte hrniec a varíme na miernom plameni približne 30 minút, až kým zelenina nie je mäkká.
- Po uvaríte zeleninu do mäkka, ochutnajte a prípadne pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Servírujte boršč s lyžicou kyslej smotany a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou na vrch.
Dúfam, že vám tento recept chutí! Tak aby vám chutilo podľa vaších potrieb. Nech to chutí priatelia.
2)
Vegetariánsky boršč je klasické jedlo, ktoré je známe svojou bohatou chuťou a farbou. Tento recept je určený pre tých, ktorí hľadajú chutný a výživný pokrm bez mäsa. Boršč je ideálny pre studené dni alebo ako osvieženie v teplých letných mesiacoch. V nasledujúcich odsekoch vám predstavíme originálny recept na vegetariánsky boršč, ktorý si zamilujete.
Ingrediencie na boršč
Na prípravu tohto lahodného vegetariánskeho boršča budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 2 stredné červené repy
- 1 cibuľu
- 2 stredné mrkvy
- 1 stredný zemiak
- 1/2 hlávky kapusty
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1-2 lyžice olivového oleja
- 2 litre zeleninového vývaru
- 1 lyžicu octu
- 2 bobkové listy a soľ podľa chuti
- Čerstvý kôpor na ozdobu
Postup prípravy vegetariánskeho boršča
1. Začnite tým, že si pripravíte všetky ingrediencie. Cibuľu, mrkvu, a repu nakrájajte na malé kocky, zemiak na pásiky a kapustu na tenké plátky.
2. Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Smažte ju do sklovita, potom pridajte mrkvu, repu a cesnak. Nechajte restovať približne 5 minút.
3. Do veľkého hrnca nalejte zeleninový vývar a pridajte restovanú zmes. Pridajte aj zemiak, kapustu a bobkové listy. Varíme na strednom ohni približne 30 minút, alebo kým nie sú všetky zeleniny mäkké.
4. Na záver pridajte ocot a dochuťte soľou. Takto sa vytvorí dokonalá rovnováha chuti, ktorú budete milovať.
Podávajte horúci boršč s čerstvým kôprom a chlebom. Dúfame, že si tento originálny vegetariánsky boršč zamilujete!
Tento recept na vegetariánsky boršč je jednoducho skvelý! Milujem, keď sú jedlá chutné a zároveň zdravé. Určite ho vyskúšam tento víkend. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného receptu, bude to perfektná večera pre moju rodinu!
Veľmi sa mi páči tento recept! Vegetariánsky boršč je nielen chutný, ale aj veľmi výživný. Je skvelé, že môžeme pripraviť niečo tradičné bez mäsa. Určite ho zaradím do svojho jedálnička. Ďakujem za inšpiráciu!
Wow, vegetariánsky boršč vyzerá fantasticky! Rád experimentujem s novými receptami a toto je presne to, čo hľadám. Všetky tie farby a chute sú úžasné! Už sa teším, ako si na ňom pochutnám s rodinou.
Tento recept na boršč ma úplne nadchol! Je to ideálne jedlo pre chladné dni a som nadšený z toho, že je vegetariánske. Určite ho vyskúšam už zajtra večer. Ďakujem za skvelý tip!
Vegetariánsky boršč? To znie báječne! Milujem variť a tento recept vyzerá tak jednoduchý a chutný. Určite ho prídem vyskúšať čoskoro. Ďakujem za motiváciu k zdravej strave!