Ak ste na tréningu a potrebujete recept na vegetariánsky boršč, tu je jednoduchý a chutný recept:
Ingrediencie:
- 2 cibule, nakrájané na malé kocky
- 2 mrkvy, nastrúhané na jemno
- 2 stonky zeleru, rozkrájane na malé kocky
- 2 zemiaky, nakrájané na malé kúsky
- 2 repy, nastrúhané na hrubo
- 2 paradajky, rozkrájane na drobné kocky
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička kyslej smotany
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na dozdobenie
Vegetariánsky boršč
Postup:
- Na panvici zahrejte olivový olej na strednom ohni.
- Pridajte cibuľu a cesnak, a restujte, kým nezískajú zlatú farbu.
- Potom pridajte mrkvu, zeler, zemiaky a repu. Restujte ich asi 5 minút.
- Pridajte nakrájané paradajky, paradajkový pretlak a zeleninový vývar. Dobre premiešajte.
- Zakryte hrniec a varíme na slabom ohni asi 30 minút, až kým nie je zelenina mäkká.
- Až je všetka zelenina uvarená, ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ a korenie.
- Podávajte boršč s lyžicou kyslej smotany a dozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dúfame, že si tento recept obľúbite! Nechajte sa uniesť jeho chuťou a potešte svojich blízkych.
2) Vegetariánsky boršč
Vegetariánsky boršč je tradičné jedlo, ktoré ohromuje svojou bohatou chuťou a jasnými farbami. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú chutný a výživný pokrm bez prítomnosti mäsa. Boršč sa hodí na chladné dni alebo ako osvieženie v horúcich letných mesiacoch. V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme jedinečný recept na vegetariánsky boršč, ktorý si určite zamilujete.
Ingrediencie na boršč
Pre prípravu tohto lahodného vegetariánskeho boršča potrebujete nasledujúce prísady:
- 2 stredné červené repy
- 1 cibuľu
- 2 stredné mrkvy
- 1 stredný zemiak
- 1/2 hlávky kapusty
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1-2 lyžice olivového oleja
- 2 litre zeleninového vývaru
- 1 lyžicu octu
- 2 bobkové listy a soľ podľa chuti
- Čerstvý kôpor na dozdobenie
Postup prípravy vegetariánskeho boršča
1. Začnite tým, že si pripravíte všetky prísady. Cibuľu, mrkvu a repu rozkrájajte na malé kocky, zemiak na pásiky a kapustu na tenké plátky.
2. Na panvici rozpáľte olivový olej a pridajte cibuľu. Smažte ju, až kým nezíska sklovitú farbu, potom prisypte mrkvu, repu a cesnak. Restujte asi 5 minút.
3. Do veľkého hrnca vlejte zeleninový vývar a pridajte restovanú zmes. Následne pridajte aj zemiak, kapustu a bobkové listy. Uvarte na strednom ohni asi 30 minút, alebo kým nie sú všetky zeleniny dostatočne mäkké.
4. Nakoniec pridajte ocot a dochuťte soľou. Týmto vytvoríte dokonalú rovnováhu chutí, ktorú si zamilujete.
Podávajte horúci boršč s čerstvým kôprom a chlebom. Dúfame, že si tento výnimočný vegetariánsky boršč zamilujete!