Vegetariánsky boršč

 

Ak ste na tréningu a potrebujete recept na vegetariánsky boršč, tu je jednoduchý a chutný recept:

Ingrediencie:

  • 2 cibule, nakrájané na malé kocky
  • 2 mrkvy, nastrúhané na jemno
  • 2 stonky zeleru, rozkrájane na malé kocky
  • 2 zemiaky, nakrájané na malé kúsky
  • 2 repy, nastrúhané na hrubo
  • 2 paradajky, rozkrájane na drobné kocky
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička kyslej smotany
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na dozdobenie

 

Vegetariánsky boršč

Postup:

  1. Na panvici zahrejte olivový olej na strednom ohni.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak, a restujte, kým nezískajú zlatú farbu.
  3. Potom pridajte mrkvu, zeler, zemiaky a repu. Restujte ich asi 5 minút.
  4. Pridajte nakrájané paradajky, paradajkový pretlak a zeleninový vývar. Dobre premiešajte.
  5. Zakryte hrniec a varíme na slabom ohni asi 30 minút, až kým nie je zelenina mäkká.
  6. Až je všetka zelenina uvarená, ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ a korenie.
  7. Podávajte boršč s lyžicou kyslej smotany a dozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfame, že si tento recept obľúbite! Nechajte sa uniesť jeho chuťou a potešte svojich blízkych.

Vegetariánsky boršč-2

2) Vegetariánsky boršč

Vegetariánsky boršč je tradičné jedlo, ktoré ohromuje svojou bohatou chuťou a jasnými farbami. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú chutný a výživný pokrm bez prítomnosti mäsa. Boršč sa hodí na chladné dni alebo ako osvieženie v horúcich letných mesiacoch. V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme jedinečný recept na vegetariánsky boršč, ktorý si určite zamilujete.

Ako zavárať hotové jedlá?

Ako zavárať hotové jedlá?

Čítať viac »

Ingrediencie na boršč

Pre prípravu tohto lahodného vegetariánskeho boršča potrebujete nasledujúce prísady:

  • 2 stredné červené repy
  • 1 cibuľu
  • 2 stredné mrkvy
  • 1 stredný zemiak
  • 1/2 hlávky kapusty
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1-2 lyžice olivového oleja
  • 2 litre zeleninového vývaru
  • 1 lyžicu octu
  • 2 bobkové listy a soľ podľa chuti
  • Čerstvý kôpor na dozdobenie

Postup prípravy vegetariánskeho boršča

1. Začnite tým, že si pripravíte všetky prísady. Cibuľu, mrkvu a repu rozkrájajte na malé kocky, zemiak na pásiky a kapustu na tenké plátky.

2. Na panvici rozpáľte olivový olej a pridajte cibuľu. Smažte ju, až kým nezíska sklovitú farbu, potom prisypte mrkvu, repu a cesnak. Restujte asi 5 minút.

3. Do veľkého hrnca vlejte zeleninový vývar a pridajte restovanú zmes. Následne pridajte aj zemiak, kapustu a bobkové listy. Uvarte na strednom ohni asi 30 minút, alebo kým nie sú všetky zeleniny dostatočne mäkké.

4. Nakoniec pridajte ocot a dochuťte soľou. Týmto vytvoríte dokonalú rovnováhu chutí, ktorú si zamilujete.

Podávajte horúci boršč s čerstvým kôprom a chlebom. Dúfame, že si tento výnimočný vegetariánsky boršč zamilujete!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. ZelenýSvet píše:

    Tento recept na vegetariánsky boršč je jednoducho skvelý! Milujem, keď sú jedlá chutné a zároveň zdravé. Určite ho vyskúšam tento víkend. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného receptu, bude to perfektná večera pre moju rodinu!

  2. ChutnýKuchár píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept! Vegetariánsky boršč je nielen chutný, ale aj veľmi výživný. Je skvelé, že môžeme pripraviť niečo tradičné bez mäsa. Určite ho zaradím do svojho jedálnička. Ďakujem za inšpiráciu!

  3. VeselýPapagáj píše:

    Wow, vegetariánsky boršč vyzerá fantasticky! Rád experimentujem s novými receptami a toto je presne to, čo hľadám. Všetky tie farby a chute sú úžasné! Už sa teším, ako si na ňom pochutnám s rodinou.

  4. MňamMňam123 píše:

    Tento recept na boršč ma úplne nadchol! Je to ideálne jedlo pre chladné dni a som nadšený z toho, že je vegetariánske. Určite ho vyskúšam už zajtra večer. Ďakujem za skvelý tip!

  5. KreatívnaKuchyňa píše:

    Vegetariánsky boršč? To znie báječne! Milujem variť a tento recept vyzerá tak jednoduchý a chutný. Určite ho prídem vyskúšať čoskoro. Ďakujem za motiváciu k zdravej strave!