Vianočné nepečené koláčiky

Rád vám poskytnem pomoc s vianočnými keksami, ktoré sa nepečú! Tu je jednoduchý a lahodný recept na tieto sviatočné dobroty:

Na prípravu potrebujete:

  • 200 g ovsených vločiek
  • 100 g sušených marhuľových plátkov
  • 100 g mletých orechov (napríklad lieskových, mandľových alebo vlašských)
  • 50 g kokosovej múky
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 3 polievkové lyžice tekutého kokosového oleja
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • štipka škorice a sódy bikarbóny
  • štipka soli

 

Vianočné nepečené keksíky

Postup:

  1. V mixéri jemne nasekajte sušené marhule.
  2. Do veľkej misky vložte ovsené vločky, nasekané marhule, mleté orechy, kokosovú múku, škoricu, sódu bikarbónu a soľ a dôkladne premiešajte.
  3. Pridajte med, tekutý kokosový olej a vanilkový extrakt. Všetky zložky dôkladne premiešajte, aby sa spojili.
  4. Z vytvorenej hmoty formujte malé guľôčky a uložte ich na plech s papierom na pečenie.
  5. Nechajte ich v chladničke minimálne 1 hodinu, aby dobre stuhli.
  6. Podľa chuti môžete koláčiky ozdobiť kokosovou múkou, strúhanou čokoládou alebo hrozienkami.

~Voilà!~ Pripravené máte vianočné nepečené keksíky, ktoré si môžete vychutnávať s rodinou a priateľmi. Dobrú chuť!

 

Vianočné nepečené koláčiky - 2

2) Vianočné nepečené koláčiky

Ingrediencie:

  • 200 g maslových sušienok
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g kondenzovaného mlieka (sladené)
  • 200 g strúhaného kokosu
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru
  • 50 g horkej čokolády (na polevu, voliteľné)
  • Štipka škorice (podľa chuti)

Postup:

  1. Príprava sušienok: Sušienky rozdrťte na jemné omrvinky buď v mixéri, alebo ich vložte do igelitového vrecka a rozdrťte pomocou valčeka.

  2. Zmiešanie ingrediencií: V hlbšej mise zmiešajte rozdrvené sušienky, mleté vlašské orechy, práškový cukor, vanilkový cukor a škoricu. Dôkladne premiešajte.

    Kuracie stehná so šampiňónmi

    Kuracie stehná so šampiňónmi

    Čítať viac »

  3. Pridanie tekutých ingrediencií: K suchej zmesi pridajte kondenzované mlieko a polovicu strúhaného kokosu. Všetko premiešajte, až kým nevznikne homogénna hmota.

  4. Formovanie koláčikov: Rukami si namočte trochu vody, aby sa vám hmota nelepila na prsty. Z hmoty vytvarujte malé guľôčky alebo placky podľa preferencie.

  5. Obalovanie v kokose: Zvyšný strúhaný kokos nasypte na tanier a obalujte v ňom pripravené koláčiky. Uložte ich na tanier alebo do uzávierky.

  6. Poleva (voliteľné): Ak chcete koláčiky ozdobiť, roztopte horkú čokoládu vo vodnom kúpeli. Pomocou vidličky ich namočte do čokolády a potom ich položte na papier na pečenie, aby stuhli.

  7. Chladenie: Koláčiky nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny, aby sa dobre spojili.

  8. Servírovanie: Po stuhnutí ich môžete servírovať. Tieto vianočné nepečené koláčiky sú skvelou pochúťkou na sviatočnej tabuli.

Tipy:

  • Môžete pridať aj sušené ovocie alebo kusy orechov do hmoty na obohatenie chuti.
  • Koláčiky je možné uschovať v chladničke v uzavretých nádobách až niekoľko dní.

Dobrú chuť a prajeme šťastné a veselé Vianoce!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *