Výborna kačacia polievka

 

Určite, tu je recept na skvelú káčaciu polievku po slovensky:

Zloženie:

  • 1 káča, vykostená a rozdelená na časti
  • 2 cibule, nakrájané na plátky
  • 3 mrkvy, rezané na kolieska
  • 3 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 1 liter mäsového vývaru
  • 1 lyžica čerstvého tymiánu, nasekaného
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • Prísady na dochutenie: petržlenová vňať, kyslá smotana

 

Hruškovo-brusnicový koláč s posýpkou

Hruškovo-brusnicový koláč s posýpkou

Čítať viac »

Vynikajúca kačacia polievka

Rámec prípravy:

  1. Na panvici zahrejte olej a orestujte cibuľu s cesnakom, až kým nebudú priesvitné.
  2. Pridajte kúsky káčice a opražte ich z oboch strán do zlatista.
  3. Do hrnca s kúskami káčice pridajte mrkvu, zemiaky a mäsový vývar.
  4. Varíme na strednom ohni, až kým zemiaky a mrkva nie sú mäkké.
  5. Pridajte nasekaný tymián a dochuťte soľou a čiernym korením podľa potreby.
  6. Polievku podávajte posypanú petržlenovou vňaťou a s lyžičkou kyslej smotany navrchu.

Prajem dobrú chuť! Ak máte pochybnosti, sme tu, aby sme vám pomohli.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *