Určite, tu je recept na skvelú káčaciu polievku po slovensky:
Zloženie:
- 1 káča, vykostená a rozdelená na časti
- 2 cibule, nakrájané na plátky
- 3 mrkvy, rezané na kolieska
- 3 zemiaky, nakrájané na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 1 polievková lyžica oleja
- 1 liter mäsového vývaru
- 1 lyžica čerstvého tymiánu, nasekaného
- Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
- Prísady na dochutenie: petržlenová vňať, kyslá smotana
Vynikajúca kačacia polievka
Rámec prípravy:
- Na panvici zahrejte olej a orestujte cibuľu s cesnakom, až kým nebudú priesvitné.
- Pridajte kúsky káčice a opražte ich z oboch strán do zlatista.
- Do hrnca s kúskami káčice pridajte mrkvu, zemiaky a mäsový vývar.
- Varíme na strednom ohni, až kým zemiaky a mrkva nie sú mäkké.
- Pridajte nasekaný tymián a dochuťte soľou a čiernym korením podľa potreby.
- Polievku podávajte posypanú petržlenovou vňaťou a s lyžičkou kyslej smotany navrchu.
Prajem dobrú chuť! Ak máte pochybnosti, sme tu, aby sme vám pomohli.