Vynikajúca rajčinová polievka je nenáročná a osviežujúca. Tu je jednoduchý návod, ktorý vám pomôže ju pripraviť:
Budete potrebovať:
- 1 kg čerstvých rajčín
- 1 veľkú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 500 ml zeleninového vývaru
- Čerstvú bazalku na dekoráciu
- Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
Skvelá rajčinová polievka
Príprava:
- Rajčiny umyte a nakrájajte na kocky. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte.
- Na panvici zohrejte olivový olej a osmahnite cibuľu s cesnakom, kým nezmäknú a nezačnú nadobúdať zlatistú farbu.
- Pridajte nasekané rajčiny a varte ich približne 5 minút, kým sa mierne nevydusia.
- Stiahnite teplotu a pridajte zeleninový vývar. Zakryte hrniec a varte polievku približne 15-20 minút.
- Po uvarení polievku rozmixujte pomocou mixéra do hladkej konzistencie. Ak dávate prednosť hrubšej polievke, nechajte niektoré kúska rajčín nerozmixované.
- Dochutte soľou a čiernym korením podľa vlastného uváženia.
- Podávajte polievku na tanieri, ozdobte ju čerstvou bazalkou a servírujte ešte teplú.
Verím, že si túto skvelú rajčinovú polievku zamilujete!