Chutná rajčinová polievka je jednoduchá a osviežujúca. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám pomôže ju pripraviť:
Potrebujete:
- 1 kg čerstvých rajčín
- 1 veľkú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 500 ml zeleninového vývaru
- Čerstvú bazalku na ozdobenie
- Sôl a čierne korenie podľa chuti
Výborná rajčinová polievka
Postup:
- Rajčiny opláchnite a nakrájajte na štvorce. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
- Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezačnú sa zlatisto sfarbovať.
- Pridajte nakrájané rajčiny a dusíme ich asi 5 minút, kým sa mierne zmäknú.
- Znížte teplotu a pridajte zeleninový vývar. Pokryte hrniec a varte polievku asi 15-20 minút.
- Po uvarení polievku rozmixujte pomocou mixéra na hladkú konzistenciu. Ak preferujete hrubší vzhľad polievky, nechajte niektoré kúsky rajčín nerozmixované.
- Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Servírujte polievku na talíri, ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte ešte teplú.
Dúfam, že vám bude chutiť táto výborná rajčinová polievka!