Chutná rajčinová polievka je jednoduchá a osviežujúca. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám pomôže ju pripraviť:

Potrebujete:

  • 1 kg čerstvých rajčín
  • 1 veľkú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • Čerstvú bazalku na ozdobenie
  • Sôl a čierne korenie podľa chuti

 

Výborná rajčinová polievka

Postup:

  1. Rajčiny opláchnite a nakrájajte na štvorce. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezačnú sa zlatisto sfarbovať.
  3. Pridajte nakrájané rajčiny a dusíme ich asi 5 minút, kým sa mierne zmäknú.
  4. Znížte teplotu a pridajte zeleninový vývar. Pokryte hrniec a varte polievku asi 15-20 minút.
  5. Po uvarení polievku rozmixujte pomocou mixéra na hladkú konzistenciu. Ak preferujete hrubší vzhľad polievky, nechajte niektoré kúsky rajčín nerozmixované.
  6. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  7. Servírujte polievku na talíri, ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte ešte teplú.

Dúfam, že vám bude chutiť táto výborná rajčinová polievka!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *