výborné morčacie mäso

Morčacie mäso je nielen chutné, ale aj výživné. V porovnaní s inými druhmi mäsa je bohaté na bielkoviny a nízke na tuky, čo z neho robí vynikajúcu voľbu pre každého, kto dbá na zdravie. Okrem toho, morčacie mäso je skvelou alternatívou k hovädziemu alebo bravčovému, ktoré sa nie vždy hodí do každodennej stravy.

Ingrediencie na vynikajúci recept

Na prípravu lahodného jedla z morčacieho mäsa budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 400 g morčacích pŕs
  • 2 poháre zeleninového vývaru
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • zelenina podľa výberu (mrkva, cuketa, paprika)

Postup prípravy

Postup na prípravu je jednoduchý a zvládne ho aj začiatočník. Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, až kým nezesklovatejú. Potom pridajte morčacie mäso a nechajte ho zhnednúť. Po zhnednutí pridajte zeleninový vývar a nechajte variť.

Pridajte zeleninu, soľ, korenie a bylinky. Všetko spolu varte asi 20 minút, kým morčacie mäso nie je úplne prepečené. Podávajte teplé, odporúčame k nemu zemiakovú kašu alebo ryžu. Takýto recept z morčacieho mäsa je zaručene jedlo, ktoré si obľúbite!

 

2) Výborné morčacie mäso

Morčacie mäso je jedným z najzdravších a najchutnejších druhov mäsa, ktoré môžeme zaradiť do našej stravy. Je bohaté na bielkoviny a nízke v tukoch, čo z neho robí skvelý zdroj výživy pre každého. Dnes sa s vami podelím o recept na vynikajúce morčacie mäso, ktoré určite poteší vašu rodinu a priateľov.

Ingrediencie, ktoré potrebujeme

Na prípravu tohto delikátneho jedla budete potrebovať:

  • 500 g morčacieho mäsa (prsia alebo stehná)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička papriky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 150 ml kuracieho vývaru
  • čerstvé bylinky (napríklad tymián alebo rozmarín)

Postup prípravy

Začnite tým, že si morčacie mäso nakrájate na menšie kúsky. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým nezmäknú. Pridajte morčacie mäso a orestujte ho z každej strany do zlata.

Ako ďalší krok, ochuťte farebnou paprikou, soľou a korením. Zalejte všetko kuracím vývarom a pridajte čerstvé bylinky. Nechajte variť na strednej teplote asi 20 minút, aby sa chute spojili a mäso sa uvarilo do mäkka.

Podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky alebo zeleninový šalát. Tento recept na morčacie mäso vás určite osloví svojou jednoduchosťou a výnimočnou chuťou. Prajem vám dobrú chuť!

 

 

3) Výborné morčacie mäso s cesnakom

Morčacie mäso je skvelou voľbou pre zdravú a chutnú stravu. Je bohaté na bielkoviny a má nízky obsah tuku, čo ho robí obľúbeným medzi mnohými domácnosťami. Dnes vam prinášame recept, ktorý je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj lahodný a uspokojí všetky chuťové bunky.

Ingrediencie pre túto pochúťku

Na prípravu morčacieho mäsa budete potrebovať:

  • 600 g morčacieho mäsa (prsia alebo stehno)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajovú lyžičku sušeného oregána
  • 1 čajovú lyžičku papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 150 ml kuracieho vývaru
  • petržlen na ozdobu

Postup prípravy skvelého morčacieho mäsa

Na začiatok si pripravte morčacie mäso tak, že ho nakrájate na menšie kúsky. Rozohrejte olivový olej na panvici a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujte ich, kým nezmäknú.

Pridajte nakrájané morčacie mäso do panvice a orestujte ho zo všetkých strán. Potom pridajte oregano, papriku, soľ a čierne korenie. Následne zalejte kuracím vývarom a nechajte variť na strednom ohni približne 20 minút.

Keď je mäso dostatočne jemné, môžete ho podávať. Nezabudnite ho posypať nakrájaným petržlenom pre krásny vzhľad a arómu. To vám zaručuje chutné a výživné jedlo, ktoré stojí za to skúsiť!

Podobné príspevky

Jeden komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *