Morčacie mäso je nielen chutné, ale aj výživné. V porovnaní s inými druhmi mäsa je bohaté na bielkoviny a nízke na tuky, čo z neho robí vynikajúcu voľbu pre každého, kto dbá na zdravie. Okrem toho, morčacie mäso je skvelou alternatívou k hovädziemu alebo bravčovému, ktoré sa nie vždy hodí do každodennej stravy.
Ingrediencie na vynikajúci recept
Na prípravu lahodného jedla z morčacieho mäsa budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 400 g morčacích pŕs
- 2 poháre zeleninového vývaru
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- čierne korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- zelenina podľa výberu (mrkva, cuketa, paprika)
Postup prípravy
Postup na prípravu je jednoduchý a zvládne ho aj začiatočník. Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, až kým nezesklovatejú. Potom pridajte morčacie mäso a nechajte ho zhnednúť. Po zhnednutí pridajte zeleninový vývar a nechajte variť.
Pridajte zeleninu, soľ, korenie a bylinky. Všetko spolu varte asi 20 minút, kým morčacie mäso nie je úplne prepečené. Podávajte teplé, odporúčame k nemu zemiakovú kašu alebo ryžu. Takýto recept z morčacieho mäsa je zaručene jedlo, ktoré si obľúbite!
2) Výborné morčacie mäso
Morčacie mäso je jedným z najzdravších a najchutnejších druhov mäsa, ktoré môžeme zaradiť do našej stravy. Je bohaté na bielkoviny a nízke v tukoch, čo z neho robí skvelý zdroj výživy pre každého. Dnes sa s vami podelím o recept na vynikajúce morčacie mäso, ktoré určite poteší vašu rodinu a priateľov.
Ingrediencie, ktoré potrebujeme
Na prípravu tohto delikátneho jedla budete potrebovať:
- 500 g morčacieho mäsa (prsia alebo stehná)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 150 ml kuracieho vývaru
- čerstvé bylinky (napríklad tymián alebo rozmarín)
Postup prípravy
Začnite tým, že si morčacie mäso nakrájate na menšie kúsky. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým nezmäknú. Pridajte morčacie mäso a orestujte ho z každej strany do zlata.
Ako ďalší krok, ochuťte farebnou paprikou, soľou a korením. Zalejte všetko kuracím vývarom a pridajte čerstvé bylinky. Nechajte variť na strednej teplote asi 20 minút, aby sa chute spojili a mäso sa uvarilo do mäkka.
Podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky alebo zeleninový šalát. Tento recept na morčacie mäso vás určite osloví svojou jednoduchosťou a výnimočnou chuťou. Prajem vám dobrú chuť!
3) Výborné morčacie mäso s cesnakom
Morčacie mäso je skvelou voľbou pre zdravú a chutnú stravu. Je bohaté na bielkoviny a má nízky obsah tuku, čo ho robí obľúbeným medzi mnohými domácnosťami. Dnes vam prinášame recept, ktorý je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj lahodný a uspokojí všetky chuťové bunky.
Ingrediencie pre túto pochúťku
Na prípravu morčacieho mäsa budete potrebovať:
- 600 g morčacieho mäsa (prsia alebo stehno)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajovú lyžičku sušeného oregána
- 1 čajovú lyžičku papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 150 ml kuracieho vývaru
- petržlen na ozdobu
Postup prípravy skvelého morčacieho mäsa
Na začiatok si pripravte morčacie mäso tak, že ho nakrájate na menšie kúsky. Rozohrejte olivový olej na panvici a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujte ich, kým nezmäknú.
Pridajte nakrájané morčacie mäso do panvice a orestujte ho zo všetkých strán. Potom pridajte oregano, papriku, soľ a čierne korenie. Následne zalejte kuracím vývarom a nechajte variť na strednom ohni približne 20 minút.
Keď je mäso dostatočne jemné, môžete ho podávať. Nezabudnite ho posypať nakrájaným petržlenom pre krásny vzhľad a arómu. To vám zaručuje chutné a výživné jedlo, ktoré stojí za to skúsiť!
Ďakujem za skvelý recept. 🙂