Morčacie mäso je nielen vynikajúce, ale aj výživné. Oproti iným druhom mäsa je zastúpené vysokým obsahom bielkovín a nízkym množstvom tukov, čo z neho robí ideálnu voľbu pre ľudí, ktorí sa starajú o svoje zdravie. Navyše, morčacie mäso predstavuje skvelú alternatívu k hovädziemu alebo bravčovému, ktoré sa nie vždy hodia do bežného jedálnička.
Ingrediencie na skvelý recept
Na prípravu chutného jedla z morčacieho mäsa budete potrebovať tieto zložky:
- 400 g morčacích pŕs
- 2 poháre zeleninového vývaru
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- čierne korenie podľa vlastnej chuti
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- zelenina podľa preferencií (mrkva, cuketa, paprika)
Postup prípravy
Príprava je jednoduchá a zvládne ju aj amatér. Najskôr si pripravte všetky suroviny. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, pokým nezožltnú. Potom pridajte morčacie mäso a nechajte ho zhnednúť. Po zhnednutí pridajte zeleninový vývar a nechajte variť.
Do pánvice pridajte zeleninu, soľ, korenie a bylinky. Všetko spolu varte približne 20 minút, kým morčacie mäso nie je úplne prepečené. Podávajte teplé, odporúča sa podávať ho so zemiakovou kašou alebo ryžou. Tento recept z morčacieho mäsa je určite jedlo, ktoré si zamilujete!
2) Chutné morčacie mäso
Morčacie mäso patrí medzi najzdravšie a najchutnejšie druhy mäsa, ktoré môžeme zahrnúť do našej stravy. Je bohaté na bielkoviny a má nízky obsah tukov, čo z neho robí výborný zdroj výživy pre každého. Dnes sa s vami podelím o recept na skvelé morčacie mäso, ktoré iste poteší vašu rodinu a priateľov.
Potrebne ingrediencie
Na prípravu tohto lahodného jedla budete potrebovať:
- 500 g morčacieho mäsa (prsia alebo stehná)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 150 ml kuracieho vývaru
- čerstvé bylinky (napríklad tymián alebo rozmarín)
Postup prípravy
Začnite tým, že morčacie mäso nakrájate na menšie kúsky. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým nezmäknú. Pridajte morčacie mäso a orestujte ho z každej strany do zlatista.
Následne dochuťte farebnou paprikou, soľou a korením. Všetko zalejte kuracím vývarom a pridajte čerstvé bylinky. Nechajte variť na strednom ohni približne 20 minút, aby sa chute spojili a mäso zmäklo.
Podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky alebo zeleninový šalát. Tento recept na morčacie mäso vás určite osloví svojou jednoduchosťou a výnimočnou chuťou. Prajem vám dobrú chuť!
3) Fantastické morčacie mäso s cesnakom
Morčacie mäso je výbornou voľbou pre zdravú a chutnú stravu. Má vysoký obsah bielkovín a nízky obsah tuku, čo z neho robí obľúbené medzi mnohými domácnosťami. Dnes vám prinášame recept, ktorý je nielen ľahký na prípravu, ale aj lahodný a uspokojí všetky chuťové poháriky.
Ingrediencie pre túto pochúťku
Na prípravu morčacieho mäsa budete potrebovať:
- 600 g morčacieho mäsa (prsia alebo stehno)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička sušeného oregána
- 1 čajová lyžička papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 150 ml kuracieho vývaru
- petržlen na ozdobu
Postup prípravy skvelého morčacieho mäsa
Na úvod si pripravte morčacie mäso tak, že ho nakrájate na menšie kúsky. Rozohrejte olivový olej na panvici a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Restujte ich, kým nezmäknú.
Pridajte nakrájané morčacie mäso do pánvice a orestujte ho zo všetkých strán. Potom pridajte oregano, papriku, soľ a čierne korenie. Následne zalejte kuracím vývarom a varte na strednom ohni približne 20 minút.
Keď je mäso dosť jemné, môžete ho podávať. Nezabudnite ho posypať nasekaným petržlenom, aby ste dosiahli krásny vzhľad a arómu. To vám prinesie chutné a výživné jedlo, ktoré rozhodne stojí za vyskúšanie!