Vykostené kuracie stehná pečené

Tu je recept na kuracie stehná zbavené kostí a pečené:

Čo budete potrebovať:

  • Kuracie stehná (množstvo podľa preferencie)
  • Soľ
  • Korenivá podľa vlastnej chuti (napríklad mleté čierne korenie, paprika, cesnakový prášok)
  • Olivový olej
  • Čerstvé aromatické bylinky (napríklad tymian, rozmarín)

 

Pečené vykostené kuracie stehná

Postup:

Mleté rezne zapekané so špagetami

Mleté rezne zapekané so špagetami

Čítať viac »

  1. Rúru zahrejte na 200 stupňov Celzia.
  2. Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte pomocou papierovej utierky.
  3. Na každé stehno aplikujte nožom na odstránenie kosti, pričom opatrne sťahujte mäso z kosti, ale neoddeľujte ho úplne.
  4. Na povrch stehien naneste olej a potom ich osolte a okoreňte podľa vlastného uváženia.
  5. Ak máte k dispozícii, môžete pridať aj čerstvé bylinky, ktoré obohatia stehná o výnimočnú a voňavú chuť.
  6. Pripravené stehná položte do pekáča alebo na plech s papierom na pečenie.
  7. Pečte ich v rúre približne 40-45 minút, alebo kým sa mäso vnútri nezafarbí na bielo a nezíska šťavnatú konzistenciu.
  8. Pred podávaním nechajte stehná krátko odpočinúť.

Servírujte s prílohou podľa svojho výberu, napríklad s vareným zemiakovým pyré a čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Gonova Berta píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam.

  2. Zkoza píše:

    Tento recept vyzerá veľmi jednoducho, aj ja sa na to dám.

  3. Oadamcova píše:

    Ďakujem za skvelý návod, pečené kuracie stehná sú moje obľúbené jedlo.

  4. Grznar Ludomila píše:

    Super recept, už teraz cítim tú chuť!