Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom cestíčku

 

Tento recept vás naučí, ako pripraviť vyprážanú bravčovú pečeň v mandľovom obale:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene (nakrájanej na tenké plátky)
  • 100 g mletých mandlí
  • 50 g hladkej múky
  • 2 rozšľahané vajcia
  • soľ a čierne korenie podľa vlastného vkusu
  • olej na vyprážanie

Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom obalení

Pri príprave postupujte takto:

  1. Bravčovú pečeň dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušte pomocou papierovej utierky.
  2. V miske spojte mleté mandle, múku, soľ a korenie.
  3. Do rozšľahaných vajec pridajte soľ a korenie, potom všetko dôkladne premiešajte.
  4. Každý plát bravčovej pečene ponorte najprv do vaječného obalu a potom do mandľového; takto zabezpečíte, že pečeň bude rovnomerne pokrytá.
  5. Opakujte tento postup s ostatnými plátkami pečene.
  6. V hrnci rozohrejte dostatočné množstvo oleja na strednom ohni.
  7. Ako zistíte, že je olej dostatočne horúci (skontrolujte to kusom cestíčka, ktorý by mal začať bublikať), opatrne vkladajte obalené plátky pečene do oleja.
  8. Pečte plátky z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu a nezacítite príjemnú vôňu.
  9. Keď sú plátky uvarené, vyberte ich z oleja a položte na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.
  10. Hotové vyprážané plátky bravčovej pečene môžete servírovať so zeleninovou prílohou alebo s čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!

 

Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom cestíčku - 2

2) Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom cestíčku

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 100 g mletých mandlí
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 2 vajcia
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 1 ČL cesnakového prášku (voliteľné)
  • 1 ČL sušeného rozmarínu
  • 1/2 šálky mlieka (alebo smotany)
  • Olej na vyprážanie

Postup:

Plnka na medové rezy

Plnka na medové rezy

Čítať viac »

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyte a osušte. V prípade potreby odstráňte blany a väzivo. Následne nakrájajte na plátky hrubé približne 1-2 cm.

  2. Osolenie a okorenenie: Posypte nakrájané plátky pečene soľou, čiernym korením a cesnakovým práškom. Dobre premiešajte a nechajte odležať asi 20 minút, aby sa chute prenikli do mäsa.

  3. Príprava cesta: V jednej miske si pripravte hladkú múku, do druhej rozbite vajcia a pridajte mlieko. V tretej miske zmiešajte mleté mandle, rozmarín a celú soľ.

  4. Obalovanie: Plátky pečene najprv obalte v múke, potom ich ponorte do zmesi vajec a mlieka a nakoniec obaľte v mandľovej zmesi. Uistite sa, že sú dôkladne pokryté.

  5. Vyprážanie: Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vkladajte do panvice obalené plátky pečene. Smažte z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé (približne 3-4 minúty na každej strane). Pozor, aby ste ich neprepiekli a udržali šťavnatosť.

  6. Servírovanie: Po vyprážaní nechajte plátky pečene na papierovom obrúsku, aby ste sa zbavili prebytočného oleja. Podávajte ich teplé, napríklad s prílohou ako sú zemiaky, zeleninový šalát alebo kaša.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *