Tento recept vás naučí, ako pripraviť vyprážanú bravčovú pečeň v mandľovom obale:
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene (nakrájanej na tenké plátky)
- 100 g mletých mandlí
- 50 g hladkej múky
- 2 rozšľahané vajcia
- soľ a čierne korenie podľa vlastného vkusu
- olej na vyprážanie
Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom obalení
Pri príprave postupujte takto:
- Bravčovú pečeň dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušte pomocou papierovej utierky.
- V miske spojte mleté mandle, múku, soľ a korenie.
- Do rozšľahaných vajec pridajte soľ a korenie, potom všetko dôkladne premiešajte.
- Každý plát bravčovej pečene ponorte najprv do vaječného obalu a potom do mandľového; takto zabezpečíte, že pečeň bude rovnomerne pokrytá.
- Opakujte tento postup s ostatnými plátkami pečene.
- V hrnci rozohrejte dostatočné množstvo oleja na strednom ohni.
- Ako zistíte, že je olej dostatočne horúci (skontrolujte to kusom cestíčka, ktorý by mal začať bublikať), opatrne vkladajte obalené plátky pečene do oleja.
- Pečte plátky z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu a nezacítite príjemnú vôňu.
- Keď sú plátky uvarené, vyberte ich z oleja a položte na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.
- Hotové vyprážané plátky bravčovej pečene môžete servírovať so zeleninovou prílohou alebo s čerstvým šalátom.
Dobrú chuť!
2) Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom cestíčku
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 100 g mletých mandlí
- 1/2 šálky hladkej múky
- 2 vajcia
- Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
- 1 ČL cesnakového prášku (voliteľné)
- 1 ČL sušeného rozmarínu
- 1/2 šálky mlieka (alebo smotany)
- Olej na vyprážanie
Postup:
-
Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyte a osušte. V prípade potreby odstráňte blany a väzivo. Následne nakrájajte na plátky hrubé približne 1-2 cm.
-
Osolenie a okorenenie: Posypte nakrájané plátky pečene soľou, čiernym korením a cesnakovým práškom. Dobre premiešajte a nechajte odležať asi 20 minút, aby sa chute prenikli do mäsa.
-
Príprava cesta: V jednej miske si pripravte hladkú múku, do druhej rozbite vajcia a pridajte mlieko. V tretej miske zmiešajte mleté mandle, rozmarín a celú soľ.
-
Obalovanie: Plátky pečene najprv obalte v múke, potom ich ponorte do zmesi vajec a mlieka a nakoniec obaľte v mandľovej zmesi. Uistite sa, že sú dôkladne pokryté.
-
Vyprážanie: Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vkladajte do panvice obalené plátky pečene. Smažte z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé (približne 3-4 minúty na každej strane). Pozor, aby ste ich neprepiekli a udržali šťavnatosť.
-
Servírovanie: Po vyprážaní nechajte plátky pečene na papierovom obrúsku, aby ste sa zbavili prebytočného oleja. Podávajte ich teplé, napríklad s prílohou ako sú zemiaky, zeleninový šalát alebo kaša.
Dobrú chuť!