Na prípravu halušiek do polievky môžete využiť rôzne recepty a ingrediencie. Tradičný recept zahŕňa použitie múky, vajec, vody a soli. Avšak existujú aj varianty s pridaním zeleniny, ako je napríklad mrkva, tekvica alebo špenát, ktoré dodávajú haluškám zaujímavú farbu a pridanú výživovú hodnotu.
Ďalšou možnosťou je príprava halušiek z krupice, ktoré sú vhodné najmä do zeleninových polievok. Nech už preferujete tradičné halušky z múky alebo halušky z krupice, ich príprava je jednoduchá a výsledkom je chutná príloha do polievky. Ak máte záujem o konkrétny recept, neváhajte sa spýtať.
Na halušky do polievky budete potrebovať:
– 2 zemiaky
– 1 cibuľa
– 1 vajce
– 1 šálka hladkej múky
– soľ
Z čoho urobiť halušky do polievky?
Postup:
1. Zemiaky uvaríme vo vriacej vode s pridávaním soli, kým nezmäknú.
2. Cibuľu nakrájame na drobné kocky a orestujeme na panvici.
3. Vypeškné zemiaky roztlačíme vidličkou alebo ich prelisujeme cez strúhadlo.
4. Do zemiakov pridáme vajce, múku a soľ podľa chuti.
5. Zmes dobre premiešame a vyformujeme z nej halušky.
6. Halušky vložíme do vriacej polievky a variť približne 10 minút, kým nevyplávajú na povrch.
Nakoniec môžete halušky ozdobiť bylinkami či strúhaným syrom. Dobrú chuť!