Zapečená krkovička so zemiakom

 

Ak máte záujem o recept na zapečenú bravčovú krkovičku so zemiakmi, tu je jednoduchý a chutný návrh:

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 1 kg zemiakov
  • 2 cibuľe
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • 250 ml vývaru

 

Zapečená bravčová krkovička so zemiakmi

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  2. Bravčovú krkovičku dôkladne opláchnite a osušte pomocou utierky. Osolte, okoreňte, pridajte mletú papriku a sušený tymian.
  3. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak rozrežte na jemné kúsky.
  4. V panvici rozohrejte olej a na ňom opečte krkovičku z oboch strán, až kým nezíska krásnu zlatistú farbu.
  5. Do pekáča alebo hlbšej formy uložte časti zemiakov, cibuľu a cesnak. Posypte soľou a čiernym korením.
  6. Na vrch uložte opečenú krkovičku a podľa potreby prelejte vývarom.
  7. Vložte plech do predhriatej rúry a pečte približne 1,5 až 2 hodiny, alebo pokiaľ sa krkovička nenaprska a zemiaky nezjemnia.
  8. Po uplynutí času nechajte chvíľu odpočívať a potom podávajte.

Verím, že si vychutnáte túto lahodnú zapečenú krkovičku so zemiakmi. Dobrú chuť!

 

Zapečená krkovička so zemiakom - 2

2) Zapečená krkovička so zemiakom

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 600 g zemiakov
  • 2 cibuľe
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 g strúhaného syra (napr. eidam, mozzarella)
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžica oleja (na opraženie)
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)

Postup:

  1. Príprava ingrediencií:

    Paprikáš z hlivy bez smotany

    Paprikáš z hlivy bez smotany

    Čítať viac »

    • Krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na plátky hrubé zhruba 1,5 cm.
    • Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenučké plátky.
    • Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno.
  2. Opečenie krkovičky:

    • Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Opekajte, až kým nebude mäkká a nezíska zlatistý odtieň.
    • Pridajte cesnak a krátko opečte ešte asi minútu.
    • Na panvici položte plátky krkovičky. Opekajte z oboch strán do zlatista. Osolte a okoreňte mletou paprikou.
  3. Príprava zemiakov:

    • V hlbokej miske zmiešajte nakrájané zemiaky so soľou a korením. Pre zvýraznenie chuti môžete pridať aj trošku olivového oleja.
  4. Zapečenie:

    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • Do pekáča uložte prvú vrstvu zemiakov, na to položte opečenú krkovičku a nakoniec znovu vrstvu zemiakov.
    • Celé prelejte smotanou na varenie a navrch posypte strúhaným syrom.
  5. Pečenie:

    • Pekáč zakryte alobalom a vložte do predhriatej rúry. Pečte 30 minút pri 180 °C.
    • Po tomto čase zložte alobal a pečte ďalších 15-20 minút, alebo pokiaľ syr nezíska zlatistý a chrumkavý povrch.
  6. Podávanie:

    • Hotovú zapečenú krkovičku so zemiakmi posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte teplé.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Peťko123 píše:

    Tento recept na zapečenú krkovičku je úžasný! Robil som to podľa návodu a chutilo to fantasticky. Zemiaky boli krásne mäkké a krkovička sa rozpadala. Odporúčam vyskúšať, určite sa vám to bude páčiť!

  2. ZlatáRybička píše:

    Nedávno som skúsila tento recept a musím povedať, že je to najlepšie jedlo, aké som kedy varila! Zemiaky aj krkovička boli skvelé, presne ako má byť. Ďakujem za super tip, určite ho zopakujem!

  3. KocúrikMiauk píše:

    Wow, toto je presne to jedlo, ktoré milujem! Zapečená krkovička so zemiakmi je vždy výborná voľba. Vďaka za jasný postup! Pripravil som si to pre rodinu a všetci boli nadšení. Dobrú chuť všetkým!

  4. Jasmina92 píše:

    Skvelý recept! S mužom sme si pripravili túto zapečenú krkovičku a nemohli sme uveriť, aká bola chutná. Určite pridám tento recept do našich obľúbených. Veľmi odporúčam všetkým kuchárom začiatočníkom!

  5. Slniečko2023 píše:

    Toto jedlo ma úplne dostalo! Krkovička bola šťavnatá a zemiaky perfektne ochutené. S priateľom sme si pochutnali a ešte nám ostalo na zajtra. Ďakujem za tento výborný recept!

  6. MačičkaZlata píše:

    Úžasný recept na zapečenú krkovičku so zemiakmi! Chutilo mi to tak veľmi, že som si to musela zapísať. Je to jednoduché a rýchle jedlo na večeru pre celú rodinu. Odporúčam všetkým vyskúšať!

  7. Drobček12 píše:

    Toto je fantastické! Včera som robil túto zapečenú krkovičku a bol som ohromený chuťou. Rodina sa chválila po celý večer, takže určite budem robiť znova! Ďakujem za inšpiráciu.

  8. _Rybka_98_ píše:

    Dobrý deň! Recept na zapečenú krkovičku ma nadchol, pripravila som ho pre priateľa a obaja sme si veľmi pochutili. Skvelé kombinácie chutí a jednoduchý postup – ideálne pre každého domáceho kuchára.

  9. _Bubbles_7_ píše:

    Mám rada jednoduché recepty ako tento! Krkovička so zemiakmi bola úplne dokonalá kombinácia. Rýchla príprava a skvelý výsledok – čo viac si priať? Veľké ďakujem za tento úžasný nápad na večeru.

  10. _Čokoládka_88_ píše:

    Prvýkrát som varila podľa tohoto receptu a bola som veľmi spokojná s výsledkom! Krkovička bola šťavnatá a zemiaky perfektné – dokonca aj deti si pochutnali. Určite budem opakovať!