Zapečené špagety

Pečené špagety sú lahodné a uspokojujúce. Predstavujeme vám jednoduchý recept v slovenčine:

Nezbytné ingrediencie:

  • 350 g špagiet
  • 400 g mletej hovädziny alebo bravčového mäsa
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kusy
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 400 g paradajkového pretlaku alebo omáčky
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 150 g nastrúhaného syra (napríklad eidam, ementál alebo parmezán)
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • Olivový olej na fritovanie

 

Pečené špagety

Príprava:

Makové lievance s čerešňovým kompótom a vanilkovou šľahačkou

Makové lievance s čerešňovým kompótom a vanilkovou šľahačkou

Čítať viac »

  1. Najprv predhrejte rúru na 200 °C a pripravte si pekáč.
  2. Varte špagety vo vysokej, osolenej vode podľa pokynov na obale, ale o dve minúty skôr, než je odporúčané. Zároveň si pripravte vodu na prepláchnutie špagiet po uvarení.
  3. Na panvici zohrejte olivový olej a opražte cibuľu do zlatista. Následne pridajte mleté mäso a restujte, kým nie je dostatočne prepečené. Potom vmiešajte nasekaný cesnak a krátko povarte, kým nezačne voňať.
  4. Do panvice pridajte paradajkový pretlak alebo omáčku a varte všetky ingrediencie spolu 5-10 minút. Vmíňte smotanu na šľahanie a dôkladne premiešajte. Ochutnajte a podľa potreby dosoľte a okoreňte.
  5. Uvarené špagety sceďte a prelejte ich horúcou vodou, aby ste odstránili prebytočný škrob. Potom ich vložte do pekáča a zalejte mäsovou zmesou s omáčkou.
  6. Posypte povrch zapekania nastrúhaným syrom a vložte do predhriatej rúry. Pečte 20-25 minút, kým sa na vrchu nevytvorí zlatohnedá a chrumkavá kôrka.
  7. Hotové pečené špagety nechajte chvíľu vychladnúť a potom si ich môžeme s radosťou vychutnať!

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *