Zapekané bolónske cestoviny - Recept

Tu je recept na zapekané boloňské makaróny v slovenčine:

Suroviny:

  • 300 g makaronov (napr. penne)
  • 1 cibuľa, nadrobno nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 300 g mletého hovädzieho mäsa
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 200 g kombinácie syrov (napr. strúhaný cheddar a parmezán)
  • čerstvá petržlenová vňať, na dekoráciu

 

Zapekané bolónske makaróny – Recept

Postup:

Langoše z kyslej smotany

Langoše z kyslej smotany

Čítať viac »

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si zapekaciu nádobu.
  2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu s cesnakom, kým nezmäknú a nebudú priesvitné.
  3. Potom pridajte mleté mäso a orestujte ho, až kým nezíska zlatohnedú farbu. Odkvapkajte prebytočný tuk.
  4. Pridajte paradajkový pretlak a koreniny (oregano, bazalka, soľ a čierne korenie). Dôkladne premiešajte a varte na miernom ohni približne 15-20 minút.
  5. V hrnci uvaríme makaróny podľa pokynov na obale, aby boli al dente (jemne tvrdé).
  6. Uvarené makaróny scedíme a skombinujeme s pripravenou boloňskou omáčkou.
  7. V pripravenej zapekacej nádobe vytvoríme vrstvu makarónov s omáčkou, ktorú posypeme tenkou vrstvou syrovej zmesi. Pokračujeme ďalšou vrstvou, až kým minime všetky prísady.
  8. Zapekajte v rúre 20-25 minút, kým sa syr nezapečie do zlatista a makaróny sa nezahrejú a nezačnú bublinkovať.
  9. Pred podávaním ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Príjemnú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *