Zapekané bravčové karé so syrom

Tu je návod na zapekané bravčové karé so syrom v slovenčine:

Ingrediencie:

  • 4 kusy bravčovej kôry
  • 200 gramov syra (napríklad eidam, parenica alebo ementál)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa osobnej preferencie

 

Zapekané bravčové karé so syrom

Postup prípravy:

Rýchla fazuľová polievka

Rýchla fazuľová polievka

Čítať viac »

  1. Najprv si pripravíme bravčové kôry. Osoľte a okoreňte ich zo všetkých strán.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemné kúsky. V hrnci si rozohrejte lyžicu olivového oleja a restujte cibuľu s cesnakom, kým nebudú mäkké a priesvitné.
  3. Syr nastrúhajte na hrubšie strúhadlo.
  4. V druhej panvici zohrejte zvyšný olivový olej a prepečte kôry z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  5. Zapekaciu misku potreli sme olejom a na dno umiestnime polovicu opečených kôr.
  6. Na kôry rozmiestnime polovicu cibuľky a cesnaku, a potom pridáme polovicu syra.
  7. Na túto vrstvu poukladáme zvyšné kôry, zvyšnú cibuľu s cesnakom a na záver aj zvyšný syr.
  8. Zapekaciu misku vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 20-25 minút, kým sa syr nezlieva a nezačne zlatnúť.
  9. Po upečení nechajte bravčové kôry so syrom chvíľu vychladnúť, aby sa syr stvrdol.
  10. Na záver podávame a servírujeme s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s dusenou zeleninou alebo zemiakovým pyré.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *