Zapekané bravčové mäso so syrom

Ak máte záujem o recept na zapekané bravčové mäso so syrom, tu je pre vás jednoduchý postup:

Suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (na plátky)
  • 200 g syra (podľa preferencie, môže byť aj nadýchaný)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a korenie na ochutenie
  • 200 ml smotany na varenie

 

Zapekané bravčové mäso so syrom

Postup:

Kuracie prsia na maďarský spôsob

Kuracie prsia na maďarský spôsob

Čítať viac »

  1. Osolíme a okoreníme mäso, ktoré následne orestujeme na panvici s olejom, kým nezíska peknú zlatistú farbu.
  2. Keď je mäso pripravené, vyberieme ho z panvice a na zvyšku tuku osmažíme nakrájanú cibuľu spolu s pretlačeným cesnakom, až kým nezhnednú.
  3. K cibuli a cesnaku pridáme smotanu na varenie a privedieme k varu, aby sme vytvorili krémovú omáčku. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  4. Do vymasteného pekáča umiestnime mäso a prelajeme ho pripravenou omáčkou.
  5. Na vrch posypeme syr, môžete vybrať akýkoľvek syr, ktorý sa dobre roztopí a vyhovuje vám.
  6. Pekáč vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme, kým nedosiahne zlatistý vzhľad a syr nie je dobre roztečený a zhnedne (obvykle to trvá okolo 15-20 minút).

Vaše zapekané bravčové mäso so syrom je teraz pripravené na servírovanie! Môžete ho podávať s zemiakovou kašou, ryžou alebo akoukoľvek inou obľúbenou prílohou. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *