Ak máte záujem o recept na zapekané bravčové mäso so syrom, tu je pre vás jednoduchý postup:
Suroviny:
- 500 g bravčového mäsa (na plátky)
- 200 g syra (podľa preferencie, môže byť aj nadýchaný)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- Soľ a korenie na ochutenie
- 200 ml smotany na varenie
Zapekané bravčové mäso so syrom
Postup:
- Osolíme a okoreníme mäso, ktoré následne orestujeme na panvici s olejom, kým nezíska peknú zlatistú farbu.
- Keď je mäso pripravené, vyberieme ho z panvice a na zvyšku tuku osmažíme nakrájanú cibuľu spolu s pretlačeným cesnakom, až kým nezhnednú.
- K cibuli a cesnaku pridáme smotanu na varenie a privedieme k varu, aby sme vytvorili krémovú omáčku. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Do vymasteného pekáča umiestnime mäso a prelajeme ho pripravenou omáčkou.
- Na vrch posypeme syr, môžete vybrať akýkoľvek syr, ktorý sa dobre roztopí a vyhovuje vám.
- Pekáč vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme, kým nedosiahne zlatistý vzhľad a syr nie je dobre roztečený a zhnedne (obvykle to trvá okolo 15-20 minút).
Vaše zapekané bravčové mäso so syrom je teraz pripravené na servírovanie! Môžete ho podávať s zemiakovou kašou, ryžou alebo akoukoľvek inou obľúbenou prílohou. Prajeme dobrú chuť!