Zapekané cestoviny s tuniakom

Zapekané cestoviny s tuniakom predstavujú skvelý pokrm bohatý na chuť. Tu je jednoduchý návod, ako ich pripraviť:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napríklad špirály, penne)
  • 1 konzerva odkvapkaného tuniaka vo vode
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájaná na malé kúsky
  • 1 pohár smotany na varenie (250 ml)
  • 1 pohár strúhaného syra (napríklad eidam, parmezán)
  • Soľ a korenie podľa vlastného vkusu
  • Olivový olej na opekanie

 

Zapekané cestoviny s tuniakom

Postup:

Kapustova polievka z kyslej kapusty

Kapustova polievka z kyslej kapusty

Čítať viac »

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Uvarte cestoviny v osolenej vriacej vode podľa pokynov na obale. Odkvapkajte ich a odložte na bok.
  3. Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu, cesnak a červenú papriku. Opečte ich, kým cibuľa nezmäkne.
  4. Pridajte tuniaka a ďalej opiekajte na panvici, kým sa tuniak nerozpadne.
  5. Stlacte teplotu na sporáku a pridajte smotanu na varenie. Dobre premiešajte, nechajte povariť a ochuťte soľou a korením podľa vlastného vkusu.
  6. Do smotanovej zmesi zapracujte uvarené cestoviny a dôkladne premiešajte.
  7. Cestoviny s tuniakom presuňte do vymastenej pekáčovej misy a posypte strúhaným syrom.
  8. Vložte pekáč do predhriatej rúry a pečte 15-20 minút, alebo kým sa na povrchu nevytvorí zlatistá a chrumkavá kôrka.
  9. Zapekané cestoviny s tuniakom podávajte teplé.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *