Určite! Tu je recept na zapekané horné kuracie stehná v slovenčine:
Zloženie:
- 4 kuracie stehná (horná časť)
- 1 cibuľa, nakrájaná na krúžky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica sušeného tymiánu
- 1 polievková lyžica sušeného oregana
- Soľ a čierne korenie podľa vkusu
- 1 hrnček strúhaného syra Gruyère alebo Emmental
- Svetlá a tmavá soľ na dochutenie
- Kôpka čerstvého petržlenu, jemne nasekaného
Zapekané horné kuracie stehná
Pokyny:
- Rúru predhrejte na teplotu 180 °C.
- V miske zmiešajte olivový olej, cesnak, tymián, oregano, soľ a korenie.
- Kuracie stehná dobre umyte, osušte a potrite marinádou z oboch strán. Nechajte ich marinovať minimálne 30 minút.
- Na panvici zahrejte trochu oleja a orestujte cibuľu, až zmäkne a získa zlatohnedú farbu.
- Upečenú cibuľu presuňte do zapekacej misy a na ňu položte marinované kuracie stehná.
- V rúre pečte približne 40-45 minút, alebo kým vnútorná teplota kuracieho mäsa nedosiahne 75 °C.
- Počas posledných 10 minút pečenia posypte kuracie stehná strúhaným syrom a doprajte mu, aby sa krásne rozpustil a zlatistý.
- Pri servírovaní posypte zapekané horné kuracie stehná jemne nasekaným petržlenom.
Verím, že si pochutnáte na tomto jednoduchom a lahodnom jedle!
Skvelý recept! Určite to vyskúšam.
Ďakujem za recept, vyzerá to skvele!
Tento recept znie skvele a jednoducho, určite ho vyskúšam na večeru.
Milujem kuracie mäso, takže tento recept je pre mňa ideálny. Ďakujem!
Recepty s jednoduchými postupmi sú vždy skvelé. Teším sa, že to vyskúšam!
Recept znie skvele! Určite ho vyskúšam.
Ďakujem za recept, vyzerá to veľmi chutne.
Tento recept je presne to, čo som hľadala. Ďakujem!
Môžem nahradiť kuracie stehná iným mäsom? Myslíte, že by to fungovalo?
Takéto jednoduché recepty sú vždy najlepšie. Teším sa na vyskúšanie!