Pečené kuracie rezne s broskyňou a syrom. Takto si ich určite obľúbite, priatelia.
Suroviny:
- 4 kusy kuracích pŕs
- soľ a čierne korenie podľa preferencií
- 1/2 šálky hladkej múky
- 2 veľké vajíčka, rozšľahané do hladka
- 1/2 šálky strúhanky
- 4 plátky syra (napríklad ementál alebo husací syr), nakrájané na tenké plátky
- 2 broskyne, olúpané a narezané na tenké plátky
- olivový olej na vyprážanie
Pečené kuracie rezne s broskyňou a syrom
Návod na prípravu:
- Rúru predhrejte na 200 °C.
- Kuracie prsia osolte a okoreňte podľa preferencií.
- V jednej miske si pripravte tri nádobky. Do prvej dajte múku, do druhej rozšľahané vajíčka a do tretej strúhanku.
- Kuracie rezne najprv obalte v múke, potom vo vajíčkach a nakoniec v strúhanke. Uistite sa, že sú dokonale obalené.
- Na panvici zohrejte olivový olej a pri strednej teplote opečte kuracie rezne z oboch strán, kým nebudú chrumkavé a zlatohnedé.
- Vezmite pekáč a na dno rozložte jednu vrstvu broskyňových plátkov.
- Na broskyne položte kuracie rezne a na vrch ich zasypte plátkami syra.
- Pekáč dajte do predhriatej rúry a pečte približne 15-20 minút, kým syr nezhnedne a poriadne sa neroztopí.
- Podávajte ešte teplé, najlepšie s prílohou ako sú ryža alebo zemiaková kaša.
Dobrú chuť!
Vyzera to super, urcite to vyskusam!
Toto je presne ten recept, ktory som hladala. Dakujem!
Nechutne to ako vyzerá! Určite si to pripravím.