Pečené kuracie rezne s broskyňou a syrom. Takto si ich určite obľúbite, priatelia.
Suroviny:
- 4 kusy kuracích pŕs
- soľ a čierne korenie podľa preferencií
- 1/2 šálky hladkej múky
- 2 veľké vajíčka, rozšľahané do hladka
- 1/2 šálky strúhanky
- 4 plátky syra (napríklad ementál alebo husací syr), nakrájané na tenké plátky
- 2 broskyne, olúpané a narezané na tenké plátky
- olivový olej na vyprážanie
Pečené kuracie rezne s broskyňou a syrom
Návod na prípravu:
- Rúru predhrejte na 200 °C.
- Kuracie prsia osolte a okoreňte podľa preferencií.
- V jednej miske si pripravte tri nádobky. Do prvej dajte múku, do druhej rozšľahané vajíčka a do tretej strúhanku.
- Kuracie rezne najprv obalte v múke, potom vo vajíčkach a nakoniec v strúhanke. Uistite sa, že sú dokonale obalené.
- Na panvici zohrejte olivový olej a pri strednej teplote opečte kuracie rezne z oboch strán, kým nebudú chrumkavé a zlatohnedé.
- Vezmite pekáč a na dno rozložte jednu vrstvu broskyňových plátkov.
- Na broskyne položte kuracie rezne a na vrch ich zasypte plátkami syra.
- Pekáč dajte do predhriatej rúry a pečte približne 15-20 minút, kým syr nezhnedne a poriadne sa neroztopí.
- Podávajte ešte teplé, najlepšie s prílohou ako sú ryža alebo zemiaková kaša.
Dobrú chuť!