Zapekané kuracie rezne s broskyňou a syrom

Pečené kuracie rezne s broskyňou a syrom. Takto si ich určite obľúbite, priatelia.

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 2 veľké vajíčka, rozšľahané do hladka
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 4 plátky syra (napríklad ementál alebo husací syr), nakrájané na tenké plátky
  • 2 broskyne, olúpané a narezané na tenké plátky
  • olivový olej na vyprážanie

 

Pečené kuracie rezne s broskyňou a syrom

Návod na prípravu:

Paradajková polievka – Bonvivani

Paradajková polievka – Bonvivani

Čítať viac »

  1. Rúru predhrejte na 200 °C.
  2. Kuracie prsia osolte a okoreňte podľa preferencií.
  3. V jednej miske si pripravte tri nádobky. Do prvej dajte múku, do druhej rozšľahané vajíčka a do tretej strúhanku.
  4. Kuracie rezne najprv obalte v múke, potom vo vajíčkach a nakoniec v strúhanke. Uistite sa, že sú dokonale obalené.
  5. Na panvici zohrejte olivový olej a pri strednej teplote opečte kuracie rezne z oboch strán, kým nebudú chrumkavé a zlatohnedé.
  6. Vezmite pekáč a na dno rozložte jednu vrstvu broskyňových plátkov.
  7. Na broskyne položte kuracie rezne a na vrch ich zasypte plátkami syra.
  8. Pekáč dajte do predhriatej rúry a pečte približne 15-20 minút, kým syr nezhnedne a poriadne sa neroztopí.
  9. Podávajte ešte teplé, najlepšie s prílohou ako sú ryža alebo zemiaková kaša.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Vstefan píše:

    Vyzera to super, urcite to vyskusam!

  2. Kovacova Margareta píše:

    Toto je presne ten recept, ktory som hladala. Dakujem!

  3. Cerna Dominika píše:

    Nechutne to ako vyzerá! Určite si to pripravím.