Ako pripraviť kuracie rezne zapekané so slaninou, potrebujete zhromaždiť tieto zložky:
- 4 kuracie filé
- 8 plátkov údenej slaniny
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na malé kúsky
- 1 šálka nastrúhanej mozzarelly
- 1/2 šálky parmezánu, nastrúhaného
- 1 šálka strúhanky
- Soľ a čierne korenie podľa vkusu
- 2 vajcia, porazené
- 2 lyžice oleja na vyprážanie
Kuracie rezne zapekané so slaninou
Návod na prípravu:
- Rezne okoreniť soľou a čiernym korením z oboch strán.
- Na panvici zahrejte olej a rezne opražte z oboch strán do zlatista. Potom ich umiestnite na tanier a odložte.
- Na tej istej panvici opražte slaninu, kým nebude chrumkavá. Potom ju preložte na papierový obrúsok, aby sa odstránil prebytok tuku.
- Na panvici, kde ste opražili rezne a slaninu, opražte cibuľu a cesnak, kým cibuľa nezmäkne a nebude priesvitná.
- Preložte cibuľu s cesnakom na tanier a nechajte vychladnúť.
- V mise zmiešajte strúhanku, mozzarellu a parmezán. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Každé kuracie filé obložte z jednej strany dvoma plátkami slaniny.
- Na slaninu naneste cibuľu s cesnakom a následne vrstvite zmes syra a strúhanky.
- Rezne zrolujte a zabezpečte ich drevenými špáradlami alebo špagátom.
- Rozšľahané vajcia nalievajte do jednej misky a v druhej pripravte ďalšiu dávku strúhanky.
- Každý zrolovaný rez ponorte do vajec a potom ho obalíte strúhankou.
- Na panvici zahrejte trocha oleja a opiekajte každý rez z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu a kuracie mäso nebude dostatočne prepečené.
- Hotové kuracie rezne zapekané so slaninou podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú uvarené zemiaky a zelenina.
Prajem vám dobrú chuť!