Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou a syrom

 

Zapekaný mletý výrobok so zemiakovým pyré a syrom. Zapekaný mletý výrobok so zemiakovým pyré a syrom. Zapekaný kurací filety s broskyňou a syrom.

 

Zapekaný mletý výrobok so zemiakovým pyré a syrom

Shepperd's pie-zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou | Zuzana Machová

Zapekaný mletý výrobok so zemiakovým pyré a syrom je skvelé jedlo, ktoré poteší naše chute. Ide o klasický slovenský recept, ktorý sa veľmi jednoducho realizuje. Tu je jednoduchý návod, ako si ho môžete pripraviť:

Potrebné prísady:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica oleja
  • 500 g zemiakov
  • 100 ml mlieka
  • 100 g strúhaného syra
  • Soľ a korenie podľa preferencie

Návod na prípravu:

  1. Na panvici orestujte na oleji jemne nakrájanú cibuľu spolu s pretlačeným cesnakom, kým nedosiahnu zlatistý odtieň.
  2. Potom pridajte mleté mäso a smažte ho, až kým nezíska mäkkosť. Osolte a okoreňte podľa vašich preferencií.
  3. Zemiaky ošúpte, nakrájajte na menšie kusy a uvarte do mäkka v osolenej vriacej vode.
  4. Uvarené zemiaky precedíme a môžeme ich rozmixovať na kašu. Pridáme mlieko, soľ a korenie a všetko dôkladne premiešame.
  5. V pekáči vymastíme a najprv vložíme vrstvu mletého mäsa, následne vrstvu zemiakového pyré, a nakoniec posypeme syrom.
  6. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 30 – 40 minút, kým sa syr nezafarbí do zlatista.

Tento zapekaný mletý výrobok so zemiakovým pyré a syrom môžete servírovať s čerstvou zeleninou alebo kyslou uhorkou. Je to skvostná voľba pre rodinnú večeru alebo špeciálnu príležitosť. Dobrú chuť!

 

Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou a syrom - 2

2) Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou a syrom

Zapekaný mletý výrobok so zemiakovým pyré a syrom je pokrm, ktorý určite poteší každého, kto má rád chutné domáce jedlá.

Ako dlho sa varí zemiaková knedľa?

Ako dlho sa varí zemiaková knedľa?

Čítať viac »

Spojenie jemného zemiakového pyré a bohatého mletého mäsa vytvára skutočne dokonalé spojenie. V tomto recepte vám ukážeme, akým spôsobom si túto lahôdku pripraviť doma s jednoduchým a chutným postupom.

Na prípravu budete potrebovať nasledovné prísady:

  • 500 g mletého mäsa (najlepšie hovädzie alebo bravčové)
  • 800 g zemiakov
  • 200 ml mlieka
  • 100 g syra (napríklad eidam alebo mozzarella)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie a olivový olej

Postup prípravy

Začnite tým, že uvaríte zemiaky vo vriacej, osolenej vode, kým nezmäknú. Medzitým na panvici na olivovom oleji osmažte cibuľu a cesnak do zlatista. Pridajte mleté mäso a opražte ho, až kým nie je krásne hnedé. Ochutnajte so soľou a korením.

Ked sú zemiaky hotové, sceďte ich a pridajte mlieko, maslo a soľ. Všetko dôkladne rozmixujte na hladké zemiakové pyré.

V pekáči najskôr naukladajte mäso, následne ho zakryte zemiakovým pyré a na vrch nastrúhajte syr. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút, kým syr nezíska zlatú farbu.

Záver

Tento recept na zapekaný mletý výrobok so zemiakovým pyré a syrom je vynikajúcou voľbou na rodinnú večeru alebo slávnosť. Dúfame, že sa vám podarí vyčarovať úsmev na tvárach vašich blízkych.

Prajeme vám dobrú chuť a množstvo úspešných kulinárskych pokusov!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

16 Komentárov

  1. Konecna Melania píše:

    Tento recept na zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou a syrom sa mi veľmi páči, rozhodne ho vyskúšam!

  2. Dudek Jaroslav píše:

    Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou a syrom je skvelá voľba na obed či večeru. Určite si ho pripravím!

  3. Docolomansky Branislav píše:

    Tento recept vyzerá jednoducho, chutne a lacno. Skvelý nápad na jedlo pre celú rodinu.

  4. Mnemec píše:

    Skvelý recept, určite ho vyskúšam!

  5. Oliver64 píše:

    Vyzera to lahodne, určite si to pripravím.

  6. Dusan24 píše:

    Neviem sa dočkať, kedy si to uvarím.

  7. Mačka2023 píše:

    Tento recept na zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou je úžasný! Nikdy som si nemyslela, že sa to dá tak ľahko pripraviť. Zemiaková kaša je veľmi krémová a mleté mäso chutné. Odporúčam ho vyskúšať všetkým. Veľmi sa teším na večeru!

  8. Bubbles88 píše:

    Wow, tento recept ma fakt zaujal! Mám rada jedlá, ktoré sú jednoduché a rýchle na prípravu. Znie to ako perfektné jedlo pre moju rodinu. Určite to vyskúšam tento víkend. Ďakujem za skvelý tip!

  9. JankoHrac píše:

    Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou a syrom vyzerá fantasticky! Je to presne to, čo mám rád. Chutné a sýte jedlo, ktoré zahreje pri srdci. Teším sa na to, ako si ho pripravím doma pre moju rodinu.

  10. ZelenyJablko píše:

    Tento recept je skutočne perfektný! Mám veľmi rád kombináciu zemiakov a mäsa, a syra na vrchu dodáva extra chuť. Určite si ho pripravím na oslavu narodenín mojej sestry. Dúfam, že sa jej bude páčiť rovnako ako mne!

  11. PandaLove píše:

    Recept je jednoduchý a veľmi lákavý! Rada varím pre svoju rodinu a toto jedlo bude určite hitom pri večeri. Vždy ma poteší vidieť úsmevy na tvárach mojich blízkych po dobrom jedle. Ďakujem za inšpiráciu!

  12. HravýKrálik píše:

    Fakt úžasný recept! Milujem zapekané jedlá a toto vyzerá tak chutne! Myslím, že zajtra ho uvarím aj s čerstvou zeleninou k tomu. Budem sa snažiť pridať aj svoje obľúbené koreniny.

  13. LuckyStar22 píše:

    Tento recept na zapekané mleté mäso ma nadchol! Mám rada varenie a chcela by som skúsiť niečo nové pre moju rodinu. Som si istá, že im táto kombinácia chuti bude veľmi chutiť!

  14. @CukrikovaDusa píše:

    ‚Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou‘ znie tak dobre! Nemôžem sa dočkať, kedy to pripravím pre svojich priateľov na víkendovej grilovačke. Určite mi dajú palec hore za tento skvelý recept!

  15. #SladkýZajačik píše:

    ‚Domáce zapekané mleté mäso‘ je presne to, čo hľadám! Veľmi ma láka ochutnať túto kombináciu chutí spolu so syrom na vrchu – neviem sa dočkať večere s týmto pokrmom.

  16. _JasnéSlnko_ píše:

    ‚Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou‘ je skvelým spôsobom ako potešiť rodinu! Pripravila som už množstvo receptov a tento vyzerá ako najlepší doteraz. Snáď mi výjde tak dobre ako v článku!