Zapekané morčacie mäso so zemiakmi

Pečené morčacie mäso so zemiakmi je vynikajúca pochutina. Tu je slovenský recept, ako ho môžete pripraviť:

Budete potrebovať:

  • 500 g morčacieho mäsa (kuracie mäso je tiež vhodnou náhradou)
  • 4 veľké zemiaky
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml varenej smotany
  • 100 g strúhanky
  • 100 g parmezánu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti

 

Pečené morčacie mäso so zemiakmi

Postup prípravy:

Penne cestoviny s krevetami

Penne cestoviny s krevetami

Čítať viac »

  1. Rúru predhrejte na 200 °C.
  2. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
  3. Cibuľu a cesnak nasekajte na malé kúsky.
  4. Morčacie mäso rozkrájajte na tenké kusy.
  5. Na panvici zohrejte olivový olej a opečte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nebudú zlatisté.
  6. Pridajte morčacie mäso a orestujte do zlatista.
  7. Zmiešajte smotanu na varenie s polovicou parmezánu. Túto zmes pridajte k mäsu a cibuli. Nechajte krátko povariť.
  8. Vymastite pečiacu formu a na dno položte vrstvu zemiakov.
  9. Na zemiaky naneste polovicu zmesi s mäsom.
  10. Pridajte druhú vrstvu zemiakov a zvyšok zmesi s mäsom.
  11. Posypte strúhankou a parmezánom.
  12. Vložte formu do predhriatej rúry a pečte približne 30 – 40 minút, až kým zemiaky nezmäknú a vrch nie je zlatistý a chrumkavý.

Po upečení nechajte jedlo chvíľu vychladnúť a môžete ho servírovať. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Jurina Augustin píše:

    Neviem či sa mi toto jedlo bude páčiť, ale recept je jasne popísaný.

  2. Fbutvinova píše:

    Tento recept skúsim, znie to ako dobrá večera pre celú rodinu.

  3. Popovicova Florian píše:

    Zaujímavý recept, určite vyskúšam.

  4. Slavomir76 píše:

    Nechutí mi mäso, ale recept sa zdá byť zaujímavý.

  5. Eva89 píše:

    Vyzera to super, hned si to pripravim.