Recept: Zapekané penne s kukuricou, mäsom a syrom.
Suroviny:
- 300 g penne (cestoviny v tvare trubiek)
- 200 g kuracieho mäsa (na kocky)
- 1 konzerva (približne 300 g) kukurice (predtým odcedená)
- 200 g syra (strúhaného)
- 500 ml smotany na varenie
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nakrájané)
- soľ a korenie podľa preferencie
- 2 lyžice olivového oleja
- čerstvá petržlenová vňať (na dekoráciu)
Zapekané penne s kukuricou, mäsom a syrom
Postup:
- V hrnci s osolenou vodou uvaríme penne podľa inštrukcií na obale, následne scedíme a odložíme na neskôr.
- Na rozpálenej panvici opražíme kuracie kúsky na olivovom oleji, potom pridáme nakrájaný cesnak a restujeme, kým nezíska zlatistú farbu.
- Pridáme odcedenú kukuricu a opražíme ju ešte približne 2 minúty.
- Nasleduje prídavok smotany na varenie a syra, ktorý miešame, kým sa všetko spojí do hladkej omáčky. Osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.
- Odmiešame penne s pripravenou omáčkou, aby sa všetko dobre prepojilo.
- Zapekaciu nádobu vymažeme olejom a do nej vložíme zmes penne s kuracím mäsom a kukuricou.
- Zapekaciu nádobu s penne umiestnime do predhriatej rúry a pečieme približne 20-25 minút na teplote 180 °C, až kým povrch nezíska zlatistú farbu.
- Po upečení zapekacej misky penne necháme trocha vychladnúť a servírujeme ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
2) Zapekané penne s kukuricou, mäsom a syrom
Ak túžite po chutnom a výživnom jedle, zapekané penne s kukuricou, mäsom a syrom predstavujú výbornú voľbu. Tento jednoduchý recept je perfektný pre rodinný obed alebo večeru. Dnes si ukážeme, ako to pripraviť!
Na prípravu budeme potrebovať tieto suroviny:
- 300 g penne cestovín
- 400 g mäsa (môže byť mleté alebo kuracie, podľa preferencií)
- 1 plechovku kukurice
- 200 g strúhaného syra (napríklad mozzarella či eidam)
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa osobných preferencií
- olivový olej na opraženie
- 2 lyžice kečupu alebo paradajkovej omáčky
Postup prípravy zapekaného penne
1. Najprv uvarte penne cestoviny podľa návodu na obale, kým nie sú al dente.
2. Na panvici zahrejte trochu olivového oleja a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým nie sú zlatisté.
3. Pridajte mleté mäso a opekajte, kým nie je hnedé. Následne pridajte kukuricu, soľ, korenie a kečup. Všetko dobre premiešajte.
4. V prehriatej miske zmiešajte uvarené penne s mäsovou zmesou. Dobre premiešajte a pridajte polovicu syra.
5. Zmes preložte do zapekacej formy a posypte zvyšným syrom.
6. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 20-25 minút, kým syr nezíska zlatistú farbu a nezačne bublať.
Servírujte horúce a vychutnávajte si túto lahodnú kombináciu!