Príprava zapekanej zeleninovej cestovinovej dobroty je veľmi jednoduchá a výsledok je skutočne chutný. Tu je recept v slovenčine:
Ingrediencie:
- 250 g cestovín (napr. penne, farfalle)
- 1 stredne veľká cuketa, pokrájaná na kolieska
- 1 baklažán, pokrájaný na kolieska
- 1 červená paprika, rozkrájaná na kusy
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 400 g konzervovanej krémovej paradajkovej omáčky
- 150 g nastrúhaného syra (napr. mozzarella, parmezán)
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej na opraženie
Zapekané zeleninové cestoviny
Postup:
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Cestoviny uvaríme v hrnci podľa pokynov na obale, ale varíme o 2 minúty kratšie. Následne ich scedíme a odložíme bokom.
- Na panvici opražíme cibuľu a cesnak na oleji, kým nezhnednú a nezačnú uvoľňovať príjemnú arómu.
- Pridáme nakrájanú cuketu, baklažán a papriku a restujeme asi 5 minút, kým nezmäknú.
- Pridáme paradajkovú omáčku a všetko dôkladne premiešame. Povaríme asi 5 minút, aby sa chute spojili.
- Cestoviny zasypeme do zeleninovej omáčky a zamiešame, aby sa všetko skombinovalo. Dochutíme soľou a korením podľa vlastnej preferencie.
- Zmes cestovín so zeleninou preložíme do zapekacej nádoby a posypeme nastrúhaným syrom.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 20 minút, alebo kým sa syr nerozpustí a nezíska zlatistú farbu.
- Po upečení necháme chvíľu vychladnúť a potom podávame.
Prajem dobrú chuť!