Zapekané zeleninové cestoviny

Príprava zapekanej zeleninovej cestovinovej dobroty je veľmi jednoduchá a výsledok je skutočne chutný. Tu je recept v slovenčine:

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín (napr. penne, farfalle)
  • 1 stredne veľká cuketa, pokrájaná na kolieska
  • 1 baklažán, pokrájaný na kolieska
  • 1 červená paprika, rozkrájaná na kusy
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 400 g konzervovanej krémovej paradajkovej omáčky
  • 150 g nastrúhaného syra (napr. mozzarella, parmezán)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej na opraženie

 

Zapekané zeleninové cestoviny

Postup:

Omeleta s hruškami a ementálom

Omeleta s hruškami a ementálom

Čítať viac »

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Cestoviny uvaríme v hrnci podľa pokynov na obale, ale varíme o 2 minúty kratšie. Následne ich scedíme a odložíme bokom.
  3. Na panvici opražíme cibuľu a cesnak na oleji, kým nezhnednú a nezačnú uvoľňovať príjemnú arómu.
  4. Pridáme nakrájanú cuketu, baklažán a papriku a restujeme asi 5 minút, kým nezmäknú.
  5. Pridáme paradajkovú omáčku a všetko dôkladne premiešame. Povaríme asi 5 minút, aby sa chute spojili.
  6. Cestoviny zasypeme do zeleninovej omáčky a zamiešame, aby sa všetko skombinovalo. Dochutíme soľou a korením podľa vlastnej preferencie.
  7. Zmes cestovín so zeleninou preložíme do zapekacej nádoby a posypeme nastrúhaným syrom.
  8. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 20 minút, alebo kým sa syr nerozpustí a nezíska zlatistú farbu.
  9. Po upečení necháme chvíľu vychladnúť a potom podávame.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *