Zapekaný králik s kelom je výborné jedlo, plné vôní a chutí. Pre vytvorenie tohto pokrmu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 1 celý králik
- 500 g čerstvého kelu
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml vývaru (zeleninového alebo kuřecího)
- 2 lyžice múky
- 2 lyžice masla
- soľ a korenie podľa chuti
Zapekaný králik s kelom
Postup:
- Králika očistite, umyte a nakrájajte na porcie.
- Kel očistite a nakrájajte na hrubšie kúsky.
- Na panvici rozohrejte maslo a opražte cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte kúsky králika a opečte ich zo všetkých strán, kým nezhnednú.
- Posypeme múkou a premiešame, aby sa obalila každá časť mäska.
- Pridáme nakrájaný kel a vývar. Dochutíme soľou a korením.
- Zakryjeme a dusíme na miernom ohni približne 45-60 minút, kým mäso nie je mäkké a šťavy sa zredukujú.
- Servírujte zapekaný králik s kelom s prílohou podľa chuti, napríklad so zemiakovým pyré alebo chlebom.
Dúfam, že si pochutnáte na tomto lahodnom pokrme!
2)
Ak hľadáte lahodný a zdravý pokrm, ktorý osloví vašu rodinu a priateľov, zapekaný králik s kelom je tou správnou voľbou. Tento recept vám prináša vynikajúcu kombináciu chutí a výživových hodnôt, čo ho robí ideálnym na obed alebo večeru.
Prísady na zapekaný králik s kelom
Na prípravu tohto jedla budete potrebovať:
- 1 králik (asi 1,5 kg), rozdelený na porcie
- 500 g kelu, nasekaného na jemno
- 2 cibuľe, nakrájané na kocky
- 3 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 300 ml kuracieho vývaru
- Olive oil
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Oregano a tymián na dochutenie
Postup prípravy
1. Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C. V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej a opečte králika zo všetkých strán do zlato-hnedej farby. Odložte ho nabok.
2. V tej istej panvici pridajte cibuľu a cesnak, a smažte ich do sklovita. Pridajte mrkvu a krátko ju poduste.
3. Následne pridajte kel a zmiešajte so zmesou, aby sa trochu scvrkol. Vráťte králika do panvice, pridajte vývar a dochuťte soľou, korením, oreganom a tymiánom.
4. Celú zmes preložte do zapekacej misky a zakryte. Pečte v rúre asi 60 minút, alebo dokým nie je králik úplne prepečený a mäso sa oddeluje od kostí.
5. Podávajte horúce, ideálne s čerstvým chlebom alebo zemiakovou kašou. Na zdravie!
Tento zapekaný králik s kelom je proste skvost! Výborná kombinácia chutí a tá šťavnatosť králika sa perfektne dopĺňa s jemným kelesom. Robila som to na rodinnej večeri a všetkým to veľmi chutilo. Určite sa k tomuto receptu ešte vrátim!
Vyzera to velmi chutne. Urcite vyskusam tento recept.
Dakujem za recept, skvele navody na pripravu.
Vyzera to chutne, urcite vyskusam
Tak toto musim vyskusat, znie to ako super jedlo.
Musim povedat, ze prve, co ma napadlo je, ze je to velmi chutne.
Uzasny recept. Dakujem za zverejnenie
Mnamka! Uz teraz citim tie lahodne vone
Vyzera to skvele, uz sa tesim, ze to vyskusam.
Tento recept je neuveritelne chutny! Mnam!
Recept je jednoduchy a chutny, super!
To je presne taky druh jedla co mam rada. Dufam ze bude dobre.