Pečený králik s kelom je fantastické jedlo, plné aróm a chutí. Na prípravu tohto pokrmu budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 1 celý králik
- 500 g čerstvého kelu
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
- 2 lyžice múky
- 2 lyžice masla
- soľ a korenie podľa chuti
Pečený králik s kelom
Návod na prípravu:
- Králika dôkladne očistite, umyte a rozkrojte na porcie.
- Kel umyte a nakrájajte na väčšie kusy.
- Na pánvi rozohrejte maslo a opražte cibuľu spolu s cesnakom, dokiaľ nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte kúsky králika a opražte ich zo všetkých strán, kým nezískajú hnedú farbu.
- Posypte múkou a dôkladne premiešajte, aby sa obalila každá časť mäska.
- Pridajte nakrájaný kel a vývar. Pri dochucovaní používame soľ a korenie v množstve, ktoré najviac zodpovedá našim preferenciám, a tak upravujeme finálnu chuť podľa vlastného vkusu.
- Zakryte a varte na miernom ohni približne 45-60 minút, kým nie je mäso jemné a šťavy sa zredukujú.
- Podávajte pečený králik s kelom s prílohou podľa chuti, ako napríklad zemiakové pyré alebo chlieb.
Verím, že si vychutnáte tento lahodný pokrm!
2) Zapekaný králik s kelom
Ak hľadáte chutný a zdravý pokrm, ktorý zaujme vašu rodinu a priateľov, pečený králik s kelom je ideálnou voľbou. Tento recept ponúka vynikajúcu kombináciu chutí a výživových hodnôt, čo ho robí vynikajúcim na obed či večeru.
Ingrediencie na pečený králik s kelom
Na prípravu tohto jedla budete potrebovať:
- 1 králik (asi 1,5 kg), rozdelený na kúsky
- 500 g kelu, nasekaného na jemno
- 2 cibuľe, nakrájané na kocky
- 3 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 300 ml kuracieho vývaru
- Olivový olej
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Oregano a tymián na dochutenie
Postup prípravy
1. Predhrejte vašu skvelú rúru na 180 °C! V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej a opečte králika zo všetkých strán do zlato-hnedej farby. Odložte ho bokom.
2. V tej istej panvici pridajte cibuľu a cesnak a smažte ich do sklovita. Potom pridajte mrkvu a nechajte ju krátko podusiť.
3. Následne pridajte kel a premiešajte s touto zmesou, aby sa trochu zmenšil objem. Vráťte opäť králika do panvice, pridajte vývar a ochuťte soľou, korením, oreganom a tymiánom.
4. Celú zmes preložte do zapekacej misky a zakryte. Pečte v rúre asi 60 minút, alebo kým nie je králik úplne prepečený a mäso sa oddeluje od kostí.
5. Podávajte teplé, ideálne s čerstvým chlebom alebo zemiakovou kašou. Na zdravie!
Tento zapekaný králik s kelom je proste skvost! Výborná kombinácia chutí a tá šťavnatosť králika sa perfektne dopĺňa s jemným kelesom. Robila som to na rodinnej večeri a všetkým to veľmi chutilo. Určite sa k tomuto receptu ešte vrátim!
Vyzera to velmi chutne. Urcite vyskusam tento recept.
Dakujem za recept, skvele navody na pripravu.
Vyzera to chutne, urcite vyskusam
Tak toto musim vyskusat, znie to ako super jedlo.
Musim povedat, ze prve, co ma napadlo je, ze je to velmi chutne.
Uzasny recept. Dakujem za zverejnenie
Mnamka! Uz teraz citim tie lahodne vone
Vyzera to skvele, uz sa tesim, ze to vyskusam.
Tento recept je neuveritelne chutny! Mnam!
Recept je jednoduchy a chutny, super!
To je presne taky druh jedla co mam rada. Dufam ze bude dobre.