Zapekaný králik s kelom

Zapekaný králik s kelom je výborné jedlo, plné vôní a chutí. Pre vytvorenie tohto pokrmu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 celý králik
  • 500 g čerstvého kelu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml vývaru (zeleninového alebo kuřecího)
  • 2 lyžice múky
  • 2 lyžice masla
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Zapekaný králik s kelom

Postup:

  1. Králika očistite, umyte a nakrájajte na porcie.
  2. Kel očistite a nakrájajte na hrubšie kúsky.
  3. Na panvici rozohrejte maslo a opražte cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
  4. Pridajte kúsky králika a opečte ich zo všetkých strán, kým nezhnednú.
  5. Posypeme múkou a premiešame, aby sa obalila každá časť mäska.
  6. Pridáme nakrájaný kel a vývar. Dochutíme soľou a korením.
  7. Zakryjeme a dusíme na miernom ohni približne 45-60 minút, kým mäso nie je mäkké a šťavy sa zredukujú.
  8. Servírujte zapekaný králik s kelom s prílohou podľa chuti, napríklad so zemiakovým pyré alebo chlebom.

Dúfam, že si pochutnáte na tomto lahodnom pokrme!

 

2)

Ak hľadáte lahodný a zdravý pokrm, ktorý osloví vašu rodinu a priateľov, zapekaný králik s kelom je tou správnou voľbou. Tento recept vám prináša vynikajúcu kombináciu chutí a výživových hodnôt, čo ho robí ideálnym na obed alebo večeru.

Prísady na zapekaný králik s kelom

Na prípravu tohto jedla budete potrebovať:

  • 1 králik (asi 1,5 kg), rozdelený na porcie
  • 500 g kelu, nasekaného na jemno
  • 2 cibuľe, nakrájané na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • Olive oil
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Oregano a tymián na dochutenie

Postup prípravy

1. Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C. V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej a opečte králika zo všetkých strán do zlato-hnedej farby. Odložte ho nabok.

2. V tej istej panvici pridajte cibuľu a cesnak, a smažte ich do sklovita. Pridajte mrkvu a krátko ju poduste.

3. Následne pridajte kel a zmiešajte so zmesou, aby sa trochu scvrkol. Vráťte králika do panvice, pridajte vývar a dochuťte soľou, korením, oreganom a tymiánom.

4. Celú zmes preložte do zapekacej misky a zakryte. Pečte v rúre asi 60 minút, alebo dokým nie je králik úplne prepečený a mäso sa oddeluje od kostí.

5. Podávajte horúce, ideálne s čerstvým chlebom alebo zemiakovou kašou. Na zdravie!

Podobné príspevky

12 Komentárov

  1. tamara9 píše:

    Tento zapekaný králik s kelom je proste skvost! Výborná kombinácia chutí a tá šťavnatosť králika sa perfektne dopĺňa s jemným kelesom. Robila som to na rodinnej večeri a všetkým to veľmi chutilo. Určite sa k tomuto receptu ešte vrátim!

  2. Stela69 píše:

    Vyzera to velmi chutne. Urcite vyskusam tento recept.

  3. Zigmund39 píše:

    Dakujem za recept, skvele navody na pripravu.

  4. Dobroslava35 píše:

    Vyzera to chutne, urcite vyskusam

  5. Alan61 píše:

    Tak toto musim vyskusat, znie to ako super jedlo.

  6. Alexandra87 píše:

    Musim povedat, ze prve, co ma napadlo je, ze je to velmi chutne.

  7. Helena Horvathova píše:

    Uzasny recept. Dakujem za zverejnenie

  8. Tgonova píše:

    Mnamka! Uz teraz citim tie lahodne vone

  9. Ivan Haluska píše:

    Vyzera to skvele, uz sa tesim, ze to vyskusam.

  10. Kristof53 píše:

    Tento recept je neuveritelne chutny! Mnam!

  11. Sarova Lucia píše:

    Recept je jednoduchy a chutny, super!

  12. Ivica Nemcova píše:

    To je presne taky druh jedla co mam rada. Dufam ze bude dobre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *