Zapekaný králik s kelom

 

Pečený králik s kelom je fantastické jedlo, plné aróm a chutí. Na prípravu tohto pokrmu budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 celý králik
  • 500 g čerstvého kelu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
  • 2 lyžice múky
  • 2 lyžice masla
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Pečený králik s kelom

Návod na prípravu:

  1. Králika dôkladne očistite, umyte a rozkrojte na porcie.
  2. Kel umyte a nakrájajte na väčšie kusy.
  3. Na pánvi rozohrejte maslo a opražte cibuľu spolu s cesnakom, dokiaľ nezískajú zlatistú farbu.
  4. Pridajte kúsky králika a opražte ich zo všetkých strán, kým nezískajú hnedú farbu.
  5. Posypte múkou a dôkladne premiešajte, aby sa obalila každá časť mäska.
  6. Pridajte nakrájaný kel a vývar. Pri dochucovaní používame soľ a korenie v množstve, ktoré najviac zodpovedá našim preferenciám, a tak upravujeme finálnu chuť podľa vlastného vkusu.
  7. Zakryte a varte na miernom ohni približne 45-60 minút, kým nie je mäso jemné a šťavy sa zredukujú.
  8. Podávajte pečený králik s kelom s prílohou podľa chuti, ako napríklad zemiakové pyré alebo chlieb.

Verím, že si vychutnáte tento lahodný pokrm!

Zapekaný králik s kelom-2

2) Zapekaný králik s kelom

Ak hľadáte chutný a zdravý pokrm, ktorý zaujme vašu rodinu a priateľov, pečený králik s kelom je ideálnou voľbou. Tento recept ponúka vynikajúcu kombináciu chutí a výživových hodnôt, čo ho robí vynikajúcim na obed či večeru.

Ingrediencie na pečený králik s kelom

Na prípravu tohto jedla budete potrebovať:

Mliečna polievka so zemiakmi

Mliečna polievka so zemiakmi

Čítať viac »

  • 1 králik (asi 1,5 kg), rozdelený na kúsky
  • 500 g kelu, nasekaného na jemno
  • 2 cibuľe, nakrájané na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • Olivový olej
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Oregano a tymián na dochutenie

Postup prípravy

1. Predhrejte vašu skvelú rúru na 180 °C! V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej a opečte králika zo všetkých strán do zlato-hnedej farby. Odložte ho bokom.

2. V tej istej panvici pridajte cibuľu a cesnak a smažte ich do sklovita. Potom pridajte mrkvu a nechajte ju krátko podusiť.

3. Následne pridajte kel a premiešajte s touto zmesou, aby sa trochu zmenšil objem. Vráťte opäť králika do panvice, pridajte vývar a ochuťte soľou, korením, oreganom a tymiánom.

4. Celú zmes preložte do zapekacej misky a zakryte. Pečte v rúre asi 60 minút, alebo kým nie je králik úplne prepečený a mäso sa oddeluje od kostí.

5. Podávajte teplé, ideálne s čerstvým chlebom alebo zemiakovou kašou. Na zdravie!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

12 Komentárov

  1. Avatar of tamara9 tamara9 píše:

    Tento zapekaný králik s kelom je proste skvost! Výborná kombinácia chutí a tá šťavnatosť králika sa perfektne dopĺňa s jemným kelesom. Robila som to na rodinnej večeri a všetkým to veľmi chutilo. Určite sa k tomuto receptu ešte vrátim!

  2. Avatar of Stela69 Stela69 píše:

    Vyzera to velmi chutne. Urcite vyskusam tento recept.

  3. Avatar of Zigmund39 Zigmund39 píše:

    Dakujem za recept, skvele navody na pripravu.

  4. Avatar of Dobroslava35 Dobroslava35 píše:

    Vyzera to chutne, urcite vyskusam

  5. Avatar of Alan61 Alan61 píše:

    Tak toto musim vyskusat, znie to ako super jedlo.

  6. Avatar of Alexandra87 Alexandra87 píše:

    Musim povedat, ze prve, co ma napadlo je, ze je to velmi chutne.

  7. Avatar of Helena Horvathova Helena Horvathova píše:

    Uzasny recept. Dakujem za zverejnenie

  8. Avatar of Tgonova Tgonova píše:

    Mnamka! Uz teraz citim tie lahodne vone

  9. Avatar of Ivan Haluska Ivan Haluska píše:

    Vyzera to skvele, uz sa tesim, ze to vyskusam.

  10. Avatar of Kristof53 Kristof53 píše:

    Tento recept je neuveritelne chutny! Mnam!

  11. Avatar of Sarova Lucia Sarova Lucia píše:

    Recept je jednoduchy a chutny, super!

  12. Avatar of Ivica Nemcova Ivica Nemcova píše:

    To je presne taky druh jedla co mam rada. Dufam ze bude dobre.