Čisto slovenský recept na zeleninovú polievku na masle by mohol znieť takto:
Potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 2 lyžice masla
- 1 cibuľu, nakrájanú na malé kúsky
- 2 stredne veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 1 pór, nakrájaný na kolieska
- 1 zelenú papriku, nakrájanú na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 l vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- petržlenovú vňať na ozdobenie
Zeleninová polievka na masle
Postup:
- Na strednom ohni rozohrejte maslo vo veľkom hrnci. Pridajte nakrájanú cibuľu a dusíme ju, kým nezmäkne a nezarumení sa.
- Do hrnca pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu, pór, zelenú papriku a česnak. Orestujte zeleninu asi 5 minút, občas premiešajte.
- Pridajte vývar a nechajte ho prevrieť. Potom znížte teplotu a nechajte polievku vrieť, kým sa zelenina zmäkne, asi 15-20 minút.
- Polievku ochutnajte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Pred podávaním polievku ozdobte posekanou petržlenovou vňaťou.
Dúfam, že tento recept na zeleninovú polievku na masle vám vyhovuje. Dobrú chuť!