Čisto slovenský recept na zeleninovú polievku na masle by mohol znieť takto:

Potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľu, nakrájanú na malé kúsky
  • 2 stredne veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 1 pór, nakrájaný na kolieska
  • 1 zelenú papriku, nakrájanú na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 l vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • petržlenovú vňať na ozdobenie

 

Zeleninová polievka na masle

Postup:

  1. Na strednom ohni rozohrejte maslo vo veľkom hrnci. Pridajte nakrájanú cibuľu a dusíme ju, kým nezmäkne a nezarumení sa.
  2. Do hrnca pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu, pór, zelenú papriku a česnak. Orestujte zeleninu asi 5 minút, občas premiešajte.
  3. Pridajte vývar a nechajte ho prevrieť. Potom znížte teplotu a nechajte polievku vrieť, kým sa zelenina zmäkne, asi 15-20 minút.
  4. Polievku ochutnajte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  5. Pred podávaním polievku ozdobte posekanou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že tento recept na zeleninovú polievku na masle vám vyhovuje. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *