Polievka zo zeleru a petržlenu je skvelá a prospešná voľba! Tu je jednoduchý návod:
Ingrediencie:
- 2 stredne veľké zelerové hlávky
- 1 väčší koreň petržlenu
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa preferencií
- čerstvé lístky petržlenu na dekoráciu
Polievka zo zeleru a petržlenu
Príprava:
- Zelerové hlávky a koreň petržlenu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Na panvici rozpustíme maslo a jemne osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezačnú zľahka hnednúť.
- Pridáme zeler a petržlen, a krátko ich osmažíme spoločne s cibuľou a cesnakom.
- Zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme osmaženú zeleninu. Dusíme, až kým zelenina nezmäkne, približne 20-25 minút.
- Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, aby bola hladká. Ak sa zdá príliš hustá, môžeme pridať ešte trochu vývaru.
- Dochutíme soľou a korením podľa preferencií.
- Podávame polievku s čerstvými lístkami petržlenu ako dekoráciu.
Verím, že si túto skvelú polievku zo zeleru a petržlenu naozaj vychutnáte!
2) Zelerovo-petržlenová polievka
Polievka zo zeleru a petržlenu je úžasne chutná a zdravá cesta, ako si vychutnať prírodné suroviny. Tento recept sa zameriava na lahodné spojenie zeleru a petržlenu, ktoré vytvárajú vynikajúcu harmóniu chutí. V nasledujúcich riadkoch vám prezradíme, ako pripraviť túto jedinečnú polievku v niekoľkých jednoduchých krokoch.
Ingrediencie na polievku zo zeleru a petržlenu
Na prípravu polievky zo zeleru a petržlenu budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 1 veľký zeler
- 1 zväzok čerstvého petržlenu
- 2 stredné zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- Soľ a korenie podľa preferencií
- Olivový olej na osmaženie
Príprava polievky
Na začiatku očistíme a nakrájame cibuľu, cesnak a zeler. V hrnci na olivovom oleji osmažíme cibuľu do sklovita. Pridáme cesnak a zeler a všetko osmažíme 5 minút. Následne pridáme nakrájané zemiaky a zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme na strednom ohni 20 minút, alebo kým nie sú všetky zeleniny mäkké.
Po varení necháme polievku trochu vychladnúť a potom ju rozmixujeme dohladka. Na záver pridáme nasekaný petržlen a dochutíme soľou a korením. Servírujeme teplé, s krutónmi alebo čerstvým chlebom.
Táto polievka zo zeleru a petržlenu je nielen chutná, ale aj bohatá na živiny, čo z nej robí ideálny pokrm pre každého, kto chce stravovať zdravo a chutiť skvele.