Zemiaková polievka s pečeným cícerom

Samotný cícerový dresing s krémovou textúrou a bohatou chuťou sa skvele hodí k zemiakovej polievke. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám pomôže pripraviť zemiakovú polievku s pečeným cícerom:

Suroviny:

  • 500 g zemiakov (olúpaných a nakrájaných na kocky)
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná na malé kúsky)
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvíme)
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 konzerva cíceru (odcedená a opláchnutá)
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1/2 lyžičky kurkumy
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na pečenie
  • nasekaná petržlenová vňať na ozdobu

 

Zemiaková polievka s pečeným cícerom

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu, až kým sa nestane svetlozlatou a sklovitou.
  2. Pridajte cesnak a orestujte ho asi 1 minútu, kým nezačne voňať.
  3. Pridajte mletú rasce a kurkumu a miešajte, kým sa nevyvinie ich aróma.
  4. Pridajte zemiaky a zeleninový vývar. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Dajte pokrievku na hrniec a nechajte zemiaky variť, kým nebudú mäkké.
  5. Medzitým si pripravte cícer. Cícer opláchnite a osušte. Preneste ho na plech vyložený papierom na pečenie a posypte ho korením podľa chuti (napríklad soľ, paprika, korenie na grilovanie). Pečte cícer v predhriatej rúre na 200 °C asi 20 – 25 minút, kým sa nezmení na krehké a šťavnaté cícerové kolieska.
  6. Keď sú zemiaky mäkké, použite mixér na vytvorenie hladkej polievky. Ak je príliš hustá, pridajte trochu vývaru alebo vody.
  7. Polievku prelejte do taniera a ozdobte pečeným cícerom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Môžete si ju servírovať teplú a podávať s chlebom. Dobrú chuť!

 

2)

Zemiaková polievka je obľúbený pokrm, ktorý poteší chuťové poháriky a zahreje na duši. Táto verzia s pečeným cícerom je nielen výnimočná, ale aj výživná. Cícer dodáva jedlu zaujímavú textúru a pridanú dávku bielkovín. V nasledujúcich riadkoch vám ponúkneme originálny recept, ktorý si zamilujete.

Ingrediencie na zemiakovú polievku

Na prípravu tejto lahodnej zemiakovej polievky budete potrebovať:

  • 500 g zemiakov
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 300 g cíceru (môže byť konzervovaný)
  • Olive olej
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvý petržlen na ozdobenie

Postup na prípravu polievky

Najprv si pripravíme cicer. Ak používate sušený cícer, namočte ho na noc a potom uvarte do mäkka. Ak používate konzervovaný, len ho sceďte a prepláchnite. Zatiaľ, čo sa cícer varí, môžete sa pustiť do zemiakovej polievky.

Cibuľu nakrájajte nadrobno a osmažte na olivovom oleji v hrnci. Potom pridajte na kocky nakrájané zemiaky a mrkvu. Zalejte zeleninovým vývarom a varte, kým všetka zelenina nezmäkne. Polievku môžete aj rozmixovať, ak preferujete hladkú konzistenciu.

Pečený cícer si pripravíte jednoducho – predhrejte rúru na 200 °C, cícer premiešajte s olivovým olejom, soľou a korením a pečte 20 minút, alebo kým nezíska zlatistú farbu.

Podávajte horúcu zemiakovú polievku dekorovanú pečeným cícerom a posypanú čerstvým petržlenom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Miloš123 píše:

    Wow, tento recept na zemiakovú polievku s cícerom vyzerá skvele! Nikdy by som si nemyslel, že cícer môže byť tak chutný. Určite to vyskúšam a podám to rodine. Dúfam, že sa im to bude páčiť rovnako ako mne!

  2. Kvetinka_88 píše:

    Tento recept je úžasný! Zemiaková polievka je moja obľúbená a pridať do nej cícer je skvelý nápad. Milujem variť nové jedlá a tento recept ma veľmi inšpiruje. Ďakujem za podelenie sa oň!

  3. Janko_Kocur píše:

    Znie to fantasticky! Zemiaky a cícer sa spolu určite výborne doplnia. Mám rád jednoduché recepty a tento vyzerá ako ideálny pre moju rodinu. Už sa teším na varenie podľa vášho návodu, určite sa to podarí!

  4. Petrik_99 píše:

    Super, konečne recept na niečo zdravé a chutné! Cícer som ešte nikdy nevaril, ale táto polievka ma motivuje to skúsiť. Vždy hľadám nové recepty a toto je presne to, čo potrebujem. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. Bubbles_Fan píše:

    Ach, táto polievka s pečeným cícerom vyzerá neuveriteľne dobre! Som veľkým fanúšikom zemiakových polievok a pridať do nich niečo ako cícer mi príde veľmi zaujímavé. Určite ju vyskúšam a už teraz sa teším na výsledok!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *