Zemiakové lievance s makom

Ak máte radi kombináciu zemiakov a maku, určite si pochutnáte na zemiakových lievancoch s makom. Tu je jednoduchý recept na ich prípravu:

Suroviny:

  • 400 g zemiakov (varné, možno aj surové)
  • 1 vajce
  • 100 g múky
  • 50 g strúhaného syra
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie
  • mletý mák na posypanie

 

Zemiakové lievance s makom

Postup:

  1. Zemiaky dôkladne umyte a ošúpte. Potom ich nastrúhajte na jemnostrúhadle a vložte do misy.
  2. K zemiakom pridajte vajce, múku, syr, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešajte, aby ste dosiahli hladké cesto.
  3. V hrnci zohrejte olej. Do horúceho oleja pomocou lyžice vkladajte porcie cesta a formujte lievance.
  4. Lievance vyprážajte z oboch strán, kým nebudú pekne zlaté. Potom ich vyberiete na papierovú utierku, aby sa osušili a zbytočný tuk sa z nich odkvapkal.
  5. Hotové lievance posypte mletým makom.

Môžete ich podávať ako samostatnú jedlo s prílohou (napríklad kyslou smotanou) alebo ako prílohu k hlavnému jedlu.

Dúfam, že Vám chutia!

 

 

2)

Zemiakové lievance sú jedným z obľúbených jedál, ktoré si mnohí z nás zamilovali. Tieto chutné lievance sú nielen jednoduché na prípravu, ale aj veľmi sýte. V tejto príručke vám ukážeme, ako pripraviť zemiakové lievance s makom, ktoré obohatia vaše jedálničky.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu zemiakových lievancov s makom budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g zemiakov
  • 100 g mletej maku
  • 2 vajcia
  • 150 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • olej na smaženie

Postup prípravy

1. Zemiaky uvarte v šupe do mäkka, následne ich olúpte a nechať vychladnúť. Prehnetnite ich na jemno.

2. V miske zmiešajte prehnatené zemiaky, mletý mak, vajcia, hladkú múku a soľ. Dôkladne premiešajte, aby vzniklo homogénne cesto.

3. Na panvici rozpáľte olej. Z cesta formujte malé lievance a smažte ich doružova z oboch strán.

4. Lievance podávajte teplé, môžeme ich posypať ďalším mletým makom alebo preliat trochu medu.

Sú nielen chutné, ale aj výživné, čo z nich robí skvelú voľbu na obed alebo večeru. Ak máte chuť na experimentovanie, môžete pridať aj niektoré bylinky alebo korenie. Dúfame, že si tieto zemiakové lievance s makom obľúbite!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Emilia Bicek píše:

    Vyzera to jednoducho aj pre mna, ktora nie som velky kuchar.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *