Zemiakové lievance s makom

 

Ak ste fanúšikom spojenia zemiakov a maku, určite si pochutíte na zemiakových plackách s makom. Tu je jednoduchý návod na ich prípravu:

Ingrediencie:

  • 400 g zemiakov (varené, ale aj surové sú v poriadku)
  • 1 vajce
  • 100 g múky
  • 50 g nastrúhaného syra
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • olej na smaženie
  • mletý mak na posypanie

 

Zemiakové placky s makom

Postup prípravy:

  1. Dôkladne umyte zemiaky a ošúpte ich. Potom je nastrúhajte na jemnom strúhadle a vložte do misy.
  2. K zemiakom pridajte vajce, múku, syr, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešajte, aby ste vytvorili jednotné cesto.
  3. Na panvici zohrejte olej. Pomocou lyžice dávkujte porcie cesta a formujte placky.
  4. Placky smažte z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatistú farbu. Potom ich položte na papierovú utierku, aby sa odsali prebytočný tuk.
  5. Hotové placky posypte mletým makom.

Podávať ich môžete ako samostatné jedlo s prídavkom (napríklad kyslou smotanou) alebo ako prílohu k hlavnému jedlu.

Dúfam, že vám budú chutiť!

Zemiakové lievance s makom-2

2) Zemiakové lievance s makom

Zemiakové placky sú jedným z najobľúbenejších jedál, ktoré si mnohí z nás zamilovali. Tieto lahodné placky sú nielen jednoduché na prípravu, ale aj veľmi zasýtené. V tejto príručke vám ukážeme, ako pripraviť zemiakové placky s makom, ktoré obohatia váš jedálny lístok.

Mňam mňam polievka

Mňam mňam polievka

Čítať viac »

Potrebné suroviny

Na výrobu zemiakových placky s makom budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 500 g zemiakov
  • 100 g mletého maku
  • 2 vajcia
  • 150 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • olej na smaženie

Postup prípravy

1. Zemiaky varte v šupe do mäkka, následne ich olúpte a nechajte vychladnúť. Následne ich prehnite na jemno.

2. V miske skombinujte prehnité zemiaky, mletý mak, vajcia, hladkú múku a soľ. Dôkladne premiešajte, aby vzniklo homogénne cesto.

3. Na panvici rozohrejte olej. Z cesta formujte menšie placky a smažte ich dozlatista z oboch strán.

4. Placky podávajte teplé, môžeme ich posypať ďalším mletým makom alebo poliať troškou medu.

Sú nielen chutné, ale aj výživné, takže sú skvelou voľbou na obed alebo večeru. Ak máte chuť na experimentovanie, môžete pridať aj rôzne bylinky alebo korenie. Dúfame, že si tieto zemiakové placky s makom zamilujete!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Emilia Bicek píše:

    Vyzera to jednoducho aj pre mna, ktora nie som velky kuchar.