Ak plánujete pripraviť zemiakové placky naplnené bryndzou, dodržiavajte nasledujúce inštrukcie:
- Najprv si pripravte zemiaky. Očistite ich a nastrúhajte na jemnom strúhadle.
- Do nastrúhaných zemiakov pridajte trošku múky, soľ a vajce. Všetky ingrediencie dôkladne zmiešajte, aby ste získali homogénnu zmes.
- Na rozpálenej panvici s olejom vytvorte placky z pripraveného zemiakového cesta. Placky opražte z oboch strán dozlatista.
- Keď sú placky hotové, opatrne ich prekrájajte a naplňte bryndzou. Môžete pridať aj jemne nasekanú zeleninu ako cibuľu či kôpor, aby ste obohatili chuť.
- Placky plnené bryndzou môžete servírovať teplé ako hlavnú pokrmu alebo v ľahšej forme ako prílohu k mäsu alebo zelenine.
- Prajem vám dobrú chuť!
2) Zemiakové placky plnené bryndzou
Ingrediencie:
Na cesto:
- 1 kg zemiakov
- 1 väčšia cibuľa
- 1 vajce
- 150 g hladkej múky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olej (na vyprážanie)
Na plnku:
- 200 g bryndze
- 100 g kyslej smotany (podľa chuti)
- Mleté čierne korenie (podľa chuti)
- Je možné pridať aj trochu nasekanej čerstvej petržlenovej vňate (nepovinné)
Postup:
-
Príprava zemiakov:
- Zemiaky dôkladne umyte, ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Nastrúhané zemiaky vložte do uteráka a výdatne ich vyžmýkajte, aby ste odstránili nadbytočnú vodu.
-
Príprava cesta:
- Nastrúhané a vyžmýkané zemiaky vložte do väčšej misy. Následne pridajte nastrúhanú cibuľu, vajce, múku, soľ a korenie. Intenzívne premiešame, čím sa všetky zložky prepoja.
-
Príprava plnky:
- V inej nádobe zmiešajte bryndzu s kyslou smotanou a mletým čiernym korením. Ak chcete, môžete pridať aj petržlenovú vňať pre osvieženie chuti.
-
Formovanie placiek:
- Odoberte si kúsok cesta a vytvarujte ho do placky. Na stred placky položte lyžicu bryndzovej plnky a dobre zapracujte cesto okolo plnky, aby sa placka nerozpadla počas vyprážania. Placky by mali mať tvar kruhu.
-
Vyprážanie:
- Na panvici rozohrejte olej na strednom ohni. Placky opražte z oboch strán do zlatista, približne 3-4 minúty na každé strane. Hotové placky uložte na papierový obrúsok, aby sa absorboval prebytočný olej.
-
Podávanie:
- Zemiakové placky naplnené bryndzou podávajte teplé, najlepšie so kyslou smotanou alebo čerstvým šalátom. Môžete ich posypať aj ďalšou bryndzou alebo nasekanou cibuľou.
Prajem vám dobrú chuť!
Tento recept na zemiakové placky plnené bryndzou je jednoducho skvelý! Kto by odolal takýmto lahodným jedlám? Je to výborné nielen ako hlavné jedlo, ale aj ako príloha. Určite to vyskúšam!
Wow, tieto placky vyzerajú fantasticky! Bryndza s kyslou smotanou je pre mňa najlepšia kombinácia. Ďakujem za tento skvelý recept, určite sa pustím do varenia hneď zajtra!
Skvelý recept na zemiakové placky! Pridanie cibule a bryndze im dodáva úžasnú chuť. Veľmi sa teším, že si môžem pripraviť takéto tradičné slovenské jedlo doma. Dobrú chuť všetkým!
Tento recept ma oslovil! Placky znie tak jednoducho a chutne. Určite ich vyskúšam s rodinou. Zemiaky sú moje obľúbené a bryndza je neuveriteľná pridaná hodnota!
Zemiakové placky sú skvelá voľba pre každého! Bryndza im dodáva špeciálny rozmer, ktorý milujem. Ďakujem za inšpiráciu, už sa teším na varenie a ochutnávanie!
Placky vyzerajú úžasne! Milujem kombináciu bryndze a kyslej smotany, je to dokonalé jedlo pre rodinné večere. Teším sa na to, ako si ich pripravím podľa vášho návodu!
‚Dobrú chuť‘ má nový význam s týmto receptom! Placky sú perfektné na každú príležitosť. Urobím si ich aj s kôprom – to musí byť bomba chutí!
‚Wow‘ tieto placky sú sen! Každý ich musí vyskúšať! Chcem vidieť tú radosť v očiach svojich blízkych po ochutnaní týchto nádherných placiek.
‚Zemiaky a bryndza‘ – čo viac si priať? Tento recept mi spríjemní víkendové varenie s rodinou. Neviem sa dočkať, až ich ochutnám spolu so všetkými.
‚Dobrú chuť!‘ by mala byť moja mantra pri varení týchto placiek. Dúfam, že aj ostatní budú nadšení ako ja z tejto chutnej kombinácie.