Ak chcete pripraviť zemiakové placky plnené bryndzou, postupujte podľa nasledujúcich krokov:
- Najskôr si pripravte zemiaky. Ošúpte ich a nastrúhajte na jemnom strúhadle.
- Do nastrúhaných zemiakov pridajte trochu múky, soľ a vajce. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte, aby ste vytvorili kompaktnú zmes.
- Na rozpálenej panvici s olejom vytvorte placky z vytvorenej zemiakovej zmesi. Placky smažte z oboch strán dozlatista.
- Keď sú placky hotové, jemne ich rozrezajte a naplňte ich bryndzou. Môžete pridať aj jemne nakrájanú zeleninu ako cibuľu alebo kôpor, aby ste získali ďalší chuťový rozmer.
- Placky plnené bryndzou môžete podávať teplé ako hlavné jedlo alebo ľahšie ako prílohu k mäsu alebo zelenine.
- Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
Na cesto:
- 1 kg zemiakov
- 1 väčšia cibuľa
- 1 vajce
- 150 g hladkej múky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olej (na vyprážanie)
Na plnku:
- 200 g bryndze
- 100 g kyslej smotany (podľa chuti)
- Mleté čierne korenie (podľa chuti)
- Môžete pridať aj trochu posekanej čerstvej petržlenovej vňate (nepovinné)
Postup:
-
Príprava zemiakov:
- Zemiaky dobre umyte, ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Nastrúhané zemiaky vložte do utierky a dôkladne ich vyžmýkajte, aby ste odstránili prebytočnú vodu.
-
Príprava cesta:
- Nastrúhané a vyžmýkané zemiaky pridajte do veľkej misy. Následne pridajte nastrúhanú cibuľu, vajce, múku, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
-
Príprava plnky:
- V inej miske zmiešajte bryndzu so kyslou smotanou a mletým čiernym korením. Ak chcete, môžete pridať aj petržlenovú vňať pre osvieženie chuti.
-
Formovanie placiek:
- Z cesta si odoberte kúsok a vytvarujte ho do placky. Na stred placky dajte lyžicu bryndzovej plnky a dobre zapracujte cesto okolo plnky, aby sa vám placka nerozpadla počas vyprážania. Placky by mali mať tvar kruhu.
-
Vyprážanie:
- Na panvici rozohrejte olej na strednom ohni. Placky vyprážajte z oboch strán do zlatista, približne 3-4 minúty na každej strane. Hotové placky uložte na papierový obrúsok, aby sa odsál prebytočný olej.
-
Podávanie:
- Zemiakové placky plnené bryndzou podávajte teplé, ideálne so kyslou smotanou alebo čerstvým šalátom. Môžete ich posypať aj ďalšou bryndzou alebo nasekanou cibuľou.
Dobrú chuť!
Tento recept na zemiakové placky plnené bryndzou je jednoducho skvelý! Kto by odolal takýmto lahodným jedlám? Je to výborné nielen ako hlavné jedlo, ale aj ako príloha. Určite to vyskúšam!
Wow, tieto placky vyzerajú fantasticky! Bryndza s kyslou smotanou je pre mňa najlepšia kombinácia. Ďakujem za tento skvelý recept, určite sa pustím do varenia hneď zajtra!
Skvelý recept na zemiakové placky! Pridanie cibule a bryndze im dodáva úžasnú chuť. Veľmi sa teším, že si môžem pripraviť takéto tradičné slovenské jedlo doma. Dobrú chuť všetkým!
Tento recept ma oslovil! Placky znie tak jednoducho a chutne. Určite ich vyskúšam s rodinou. Zemiaky sú moje obľúbené a bryndza je neuveriteľná pridaná hodnota!
Zemiakové placky sú skvelá voľba pre každého! Bryndza im dodáva špeciálny rozmer, ktorý milujem. Ďakujem za inšpiráciu, už sa teším na varenie a ochutnávanie!
Placky vyzerajú úžasne! Milujem kombináciu bryndze a kyslej smotany, je to dokonalé jedlo pre rodinné večere. Teším sa na to, ako si ich pripravím podľa vášho návodu!
‚Dobrú chuť‘ má nový význam s týmto receptom! Placky sú perfektné na každú príležitosť. Urobím si ich aj s kôprom – to musí byť bomba chutí!
‚Wow‘ tieto placky sú sen! Každý ich musí vyskúšať! Chcem vidieť tú radosť v očiach svojich blízkych po ochutnaní týchto nádherných placiek.
‚Zemiaky a bryndza‘ – čo viac si priať? Tento recept mi spríjemní víkendové varenie s rodinou. Neviem sa dočkať, až ich ochutnám spolu so všetkými.
‚Dobrú chuť!‘ by mala byť moja mantra pri varení týchto placiek. Dúfam, že aj ostatní budú nadšení ako ja z tejto chutnej kombinácie.