Zemiakové placky s kyslou smotanou

Zemiakové placky s kyslou smotanou.

Ingrediencie:

  • 4 väčšie zemiaky, olúpané a nastrúhané
  • 1 väčšia cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice hladkej múky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olej na vyprážanie
  • Kyslá smotana na podávanie

 

Zemiakové placky s kyslou smotanou

  1. Vložte nastrúhané zemiaky do cedníka alebo čistej utierky a dobre ich vytlačte, aby sa odstránila nadbytočná voda.
  2. V miske zmiešajte nastrúhané zemiaky, nasekanú cibuľu, vajcia a hladkú múku. Dobré premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili do cesta.
  3. Ochutnajte cesto soľou a čerstvo mletým čiernym korením a pridajte podľa chuti.
  4. Rozohrejte olej na panvici na strednom ohni.
  5. Lyžicou odoberajte porcie cesta a vkladajte ich na panvicu. Použite zadnú stranu lyžice na ich roztieranie do tenkých plátíčok.
  6. Placky opražte z oboch strán, kým nebudú zlatisté a kým sa neukáže, že sú dobre prepečené.
  7. Opražené placky odložte na taniere a podávajte s lyžicou kyslej smotany.

Tieto zemiakové placky s kyslou smotanou sú jednoduchým, no chutným pokrmom, ktorý sa môže podávať ako príloha alebo aj samostatný pokrm.

 

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Davido píše:

    Ani som nevedel, že sa do nich môže dať kyslá smotana, a uznávam sú lepšie ako tie klasické.

  2. Lucka píše:

    Áno David máš pravdu, tak priprav doma žene nech sa poraduje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *