Tu je jednoduchý recept na slovenskú zemiakovú hráškovú polievku:

Suroviny:

  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300 g mrazeného hrášku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

 

Zemiakovo hráškova polievka

Postup:

  1. Ošúpte a nakrájajte zemiaky na menšie kocky. Očistite cibuľu a cesnak a jemne nakrájajte.
  2. Na vývare orestujte cibuľu a cesnak na panvici s olejom, až kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  3. Pridajte nakrájané zemiaky a mrazený hrášok, premiešajte a krátko restujte.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a priveďte do varu. Potom znížte teplotu a nechajte variť, kým sa zemiaky a hrášok zmäknú.
  5. Po uvarení polievku rozmixujte do hladkej konzistencie pomocou mixéra alebo blendera.
  6. Navráťte ju späť do hrnca, pridajte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte. Ochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
  7. Polievku podávajte horúcu a ozdobte ju čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *