Potrebujeme:
– 500 g šošovice
– 2 veľké mrkvy
– 1 stredne veľkú cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 pórok
– 1 pór vek
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 lyžička kurkumy
– 1 lyžička mletej rasce
– soľ a korenie podľa chuti
– voda

 

Šošovicová polievka na sladko

Postup:
1. Šošovicu si dáme predvariť. Dáme ju do veľkého hrnca s dostatočným množstvom vody a varíme ju asi 10 – 15 minút, kým sa nezmäkne.
2. Počas toho si pripravíme zeleninu. Mrkvu olúpeme a nastrúhame na tenké plátky. Cibuľu, cesnak a pór nakrájame na malé kúsky.
3. Na panvici si rozohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu, cesnak a pór. Orestujeme ich dozlatista.
4. Do hrnca so šošovicou pridáme nastrúhanú mrkvu a orestovanú zeleninu. Zalejeme vodou a necháme variť asi 20 minút, kým sa zelenina zmäkne.
5. Pridáme kurkumu a rasce. Ochutíme soľou a korením podľa chuti. Varíme ešte asi 5 minút, aby sa všetky chute spojili.
6. Hotovú polievku môžeme servírovať. Podávame ju najlepšie s čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *