- Prísady:
- 4 zemiaky
- 2 vajcia
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- olej na praženie
- soľ a korenie podľa vkusu
- petržlen na dekoráciu
- Návod:
- Ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na menšie kusy. Cibuľu a cesnak drobne nasekáme.
- V hrnci zahrejeme olej a opražíme na ňom cibuľu a cesnak, dokým sa nezjemnia.
- Pridáme nakrájané zemiaky a restujeme ich spolu s cibuľou a cesnakom približne 5 minút.
- Pridáme vodu, aby zemiaky boli ponorené, pridáme soľ a korenie, a varíme do zmäknutia zemiakov.
- Medzitým si pripravíme vajíčka. Môžeme ich uvariť na tvrdo, olúpať a nakrájať na malé kúsky, alebo ich môžeme opražiť na panvici.
- Až sú zemiaky mäkké, rozmixujeme ich s pomocou mixéra alebo ich môžeme popučiť vidličkou.
- Do polievky môžeme pridať uvarené alebo opražené vajcia. Ak sú vajcia opražené, pretočíme ich na panvici s olejom.
- Polievku ešte varíme asi 5 minút.
- Na záver môžeme dekorovať nasekaným petržlenom.
Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave lahodnej zemiakovo-vajíčkovej polievky! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.