Žlté kuracie mäso

Žlté kuracie mäso je veľmi jednoduchý a chutný pokrm, ktorý môžete pripraviť vo vlastnej kuchyni. Tu je recept v slovenčine:

Na prípravu potrebujeme:

– 500g kuracieho filé
– 2 vajcia
– 4 lyžice hladkej múky
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ a korenie podľa preferencie
– olej na vyprážanie

 

Žlté kuracie mäso

Pokyny na prípravu:

1. Kuracie mäso si nakrájame na tenké prúžky alebo malé kocky.

2. V miske rozšľaháme vajcia a pridávame do nich soľ, korenie a pretlačený cesnak. Všetko dobre premiešame.

Cesto na domáce široké rezance

Cesto na domáce široké rezance

Čítať viac »

3. Kuracie kúsky namáčame najprv do vajec a potom do múky. Môžete ich obaliť aj dvakrát, aby sa lepšie udržalo.

4. Pripravené kusy mäsa opekáme na oleji na strednom ohni. Upečené mäso dáme na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný tuk.

5. Servírujeme žlté kuracie mäso ešte teplé ako hlavný chod spolu s prílohou, napríklad s ryžou, zemiakovým pyré alebo čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Frantisek Dvonc píše:

    Skvelý recept! Kuracie mäso je obľúbenou pochúťkou v mojej rodine, určite vyskúšame aj tento recept.

  2. Stefanka Lubomira píše:

    Tento recept znie skvelo, určite ho vyskúšam. Ďakujem za návod!

  3. Rasi Jakub píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam doma!

  4. Rslobodova píše:

    Tento recept znie super, teším sa na vyskúšanie!

  5. Holubova Lukas píše:

    Ďakujem za tip, mám rada jednoduché a chutné recepty.

  6. Abeck píše:

    Recept znie skvelo, určite ho vyskúšam!

  7. Lucia64 píše:

    Tento recept milujem, je jednoduchý a chutný.

  8. Albina Malikova píše:

    Takéto jednoduché recepty sú vždy vítané, ďakujem!

  9. ExtraCooker píše:

    Toto je presne ten druh receptu, ktorý hľadám. Jednoduchý a chutný, ďakujem za návod!