Žlté kuracie mäso

Zlte kuracie maso je jednoduchý a chutný recept, ktorý môžete pripraviť doma. Tu je recept v slovenskom jazyku:

Potrebujeme:

– 500g kuracieho mäsa (filety)
– 2 vajcia
– 4 lyžice hladkej múky
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ a korenie podľa chuti
– olej na vyprážanie

 

Žlté kuracie mäso

Postup:

1. Kuracie mäso si nakrájame na tenké rezance alebo na malé kúsky.

2. Do misky rozšľaháme vajcia a pridáme do nich soľ, korenie a prelisovaný cesnak. Všetko dôkladne premiešame.

3. Kuracie mäso namáčame najprv vo vajciach a potom v múke. Môžete ho obaliť aj dvakrát, aby bolo pevnejšie.

4. Pripravené kúsky mäsa opražíme na oleji na stredne silnom ohni. Opečené maso odkladáme na papierovú utierku, aby sa odstránilo prebytočné tuk.

5. Podávame zlte kuracie maso ešte teplé ako hlavné jedlo s prílohou, napríklad s ryžou, zemiakovým pyré alebo šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

9 Komentárov

  1. Frantisek Dvonc píše:

    Skvelý recept! Kuracie mäso je obľúbenou pochúťkou v mojej rodine, určite vyskúšame aj tento recept.

  2. Stefanka Lubomira píše:

    Tento recept znie skvelo, určite ho vyskúšam. Ďakujem za návod!

  3. Rasi Jakub píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam doma!

  4. Rslobodova píše:

    Tento recept znie super, teším sa na vyskúšanie!

  5. Holubova Lukas píše:

    Ďakujem za tip, mám rada jednoduché a chutné recepty.

  6. Abeck píše:

    Recept znie skvelo, určite ho vyskúšam!

  7. Lucia64 píše:

    Tento recept milujem, je jednoduchý a chutný.

  8. Albina Malikova píše:

    Takéto jednoduché recepty sú vždy vítané, ďakujem!

  9. ExtraCooker píše:

    Toto je presne ten druh receptu, ktorý hľadám. Jednoduchý a chutný, ďakujem za návod!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *