1. Kuracie filetky plnené šunkou a syrom:
Ingrediencie:
– 4 kusy kuracieho mäsa
– 100 g šunky
– 100 g syra (napríklad eidam)
– soľ, korenie, cesnakový prášok
5 typov syra na kuracie prsia
Postup:
1. Kuracie filetky jemne naklepeme na tenké plátky.
2. Na každý kus položíme plátok šunky a syra, ochutíme soľou, korením a cesnakovým práškom.
3. Filetky zrolujeme a pečieme v rúre na 180 °C približne 25 minút.
2. Kuracie prsia s mozzarelou a paradajkovou omáčkou:
Ingrediencie:
– 4 kusy kuracieho mäsa
– 200 g mozzarelly
– 400 g paradajkových kociek
– cesnak, bazalka, soľ, korenie
Postup:
1. Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme a okoreníme.
2. Na panvici opražíme nasekaný cesnak, pridáme paradajky, bazalku, soľ a korenie.
3. Filetky upečieme v rúre. Po vybratí z rúry na každé pridáme kúsok mozzarelly a necháme ju roztopiť.
3. Kuracie prsia obalené v parmezánovej kôrke:
Ingrediencie:
– 4 kusy kuracieho mäsa
– 100 g parmezánu
– 1 vajce
– strúhanka
– soľ, korenie, cesnakový prášok
Postup:
1. Kuracie prsia ochutíme soľou a korením.
2. V miske rozšľaháme vajce a na chvíľu v ňom namočíme prsia.
3. V samostatnej miske zmiešame parmezán, strúhanku, soľ, korenie a cesnakový granulát.
4. Kuracie mäso obalíme v parmezánovej zmesi a pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút.
4. Kuracie prsia s horčicovým krémom:
Ingrediencie:
– 4 kusy kuracieho mäsa
– 100 g smotany na varenie
– 2 lyžice horčice
– soľ, korenie, cesnakový prášok
Postup:
1. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a pečieme v rúre na 180 °C približne 25 minút.
2. V miske zmiešame smotanu s horčicou, soľou, korením a cesnakovým práškom.
3. Po upečení prsia zalejeme horčicovým krémom a na chvíľu ešte zapekáme.
5. Kuracie prsia s špenátom a fetou:
Ingrediencie:
– 4 kusy kuracieho mäsa
– 200 g špenátu
– 100 g fety
– cesnak, soľ, korenie
Postup:
1. Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme a okoreníme.
2. Na panvici opražíme nasekaný cesnak a pridáme špenát.
3. Plnku naložíme do prsia, posypeme nadrobno nakrájanou fetou a pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút.